23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

ÇANAKKALE (A.A) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Çanakkale'de törenlerle kutlandı.

ÇANAKKALE (A.A) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Çanakkale'de törenlerle kutlandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, 18 Mart Stadı'ndaki törende yaptığı konuşmada, 23 Nisan'ın Türk ulusunun esarete "hayır" deyişinin, bilim, demokrasi ve çağdaşlaşma yolunda ilerlemesinin başlangıç tarihi olduğunu söyledi.

Karataş, "23 Nisan, Türk ulusunun Ata'sının önderliğinde aydınlığa koştuğu ve ilelebet payidar olacağını dünyaya ispatladığı tarihtir. Atatürk, bu anlamlı günü çocuklarımıza sevinç ve coşkuyla kutlamaları için bayram olarak armağan etmiştir. Bu günde ülkemizdeki çocuklar dünya çocuklarıyla el ele vererek barışın ve kardeşliğin tadını çıkarmaktadır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmanın ardından öğrenciler gösteriler sundu.

En çok ilgiyi Özlem Kayalı İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından oluşturulan mehter takımı çekti. Okulun Müzik Öğretmeni Ersin Mirze, 32 öğrencinin yer aldığı mehter takımının yaklaşık 4 aylık hazırlık evresinin ardından törende gösteri sunduğunu söyledi.

Öğrencilerin seslendirdiği 3 marş, izleyenlerce beğeni topladı.

Törene, Vali Güngör Azim Tuna, CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ile daire amirleri, askeri yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: