23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Yalova'nın Çiftlikköy ilçesine gelen Bulgaristan'ın Kavarna kenti Belediye Başkanı Tsonko Tsonev

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Yalova'nın Çiftlikköy ilçesine gelen Bulgaristan'ın Kavarna kenti Belediye Başkanı Tsonko Tsonev ve beraberindeki heyet, çeşitli temaslarda bulundu.

Bulgar heyet ilk olarak Çiftlikköy Belediyesi Başkanı Metin Dağ'ı makamında ziyaret etti. Başkan Tsonev, Dağ'a gördükleri yakın ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

İki şehir arasındaki ilişkilerin her geçen gün geliştiğini ifade eden Tsonev, "Karşılıklı ziyaretlerle koparılamaz bağlar sağlandı" dedi.

Reklam
Reklam

Karşılıklı hediyelerin verildiği ziyarette Bulgar öğretmenler, Dağ'a çocukların kendi el becerileriyle yaptıkları süs eşyası, Bulgar motiflerinin yer aldığı masa örtüsü ve kötülüklerden koruduğuna inanılan çan hediye etti. Metin Dağ da "Bu hediyeleri makamımın en kıymetli yerlerinde saklayacağım" diye konuştu.

Tsonev ve Bulgar heyet ardından Çiftlikköy Kaymakamı Hasan Öztürk'ü ziyaret etti. Bulgar Başkan Tsonev, Kaymakam Öztürk'ü şehirlerine davet etti. Tsonev, "Çiftlikköy ve Kavarna birbirine benzeyen iki şehir. İki şehir insanı da birbirine çok yakın. Bu yüzden temelini attığımız kardeşlik ilişkileri her ziyarette daha da pekişiyor" dedi.

Kaymakam Öztürk ise resmi bir davet olması durumunda seve seve Kavarna'ya gitmek istediğini dile getirdi. Öztürk, şunları kaydetti:

"Bizler yüzyıllarca iç içe, dostça yaşamış iki milletiz. Dolayısıyla bizim atalarımızın sizlerin topraklarında oldukça fazla kalıcı eserleri var. Ancak bunların yanında her iki toplum birbirine çok yakın. Bu nedenle bu kardeşlik ilişkisi oldukça önemli. Bu bağların kültürel ve ekonomik boyutta giderek artması da en büyük temennimiz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: