23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, "23 Nisan, geleceğimizin, çocuklar ve gençler olduğunun ilan edildiği gündür" dedi.

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, "23 Nisan, geleceğimizin, çocuklar ve gençler olduğunun ilan edildiği gündür" dedi.

Coşkun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 93 yıl önce Anadolu'nun her köşesinden gelen temsilcilerin, halkın kendi kendini yönetmesinin, en üst yönetim biçimi olduğu bilinci ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni kurduklarını belirtti.

Bu milli onur gününün Çocuk Bayramı olarak kutlanması için Mustafa Kemal Atatürk'ün bu bayramı çocuklara armağan ettiğini anımsatan Coşkun, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Hür ve bağımsız yaşamanın simgeleştiği, demokrasinin önemini bir kez daha hatırlamamıza vesile olan 23 Nisan, milletimiz için aynı zamanda bir şenlik günüdür. 23 Nisan, aynı zamanda dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olmasından ötürü de ayrıca bir tarihi öneme sahiptir. Geleceğimizin, çocuklar ve gençler olduğunun ilan edildiği gündür. Çocuklar, sevgi dolu yürekleri, ön yargısız ve aydınlık bakışlarıyla yaşamımızı zenginleştiren, geleceğimizin güvencesi, en değerli varlıklarımızdır. Bize düşen görev, teslim aldığımız bu kutsal emaneti bizden sonra yaşatacak olan nesillere en ileri seviyede teslim etmektir. Tüm milletimizin ve çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum."

Muhabir: İsmail Ersan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: