23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı

ÇANAKKALE (A.A) - CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

ÇANAKKALE (A.A) - CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Sarıbaş, her yıl büyük coşku ve heyecanla kutlanan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın bu yıl 93. yıl dönümü olduğunu bildirdi.

Her yıl coşku, heyecan ve inançla kutlanan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 23 Nisan 1920'de işgal altındaki vatan topraklarının kurtarılması için emperyalizme karşı verilmiş ulusal kurtuluş ve bağımsızlık savaşının olduğu dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) kurulduğu gün olduğunu belirten Sarıbaş, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Türk ulusu için çok önemli ve anlamı bir gün olan 23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından, Türk ulusunun geleceği, yarılarımız olan çocuklarımıza 'çocuk bayramı' olarak armağan edilmiştir. Ne mutlu ki dünyanın hiçbir ülkesinin çocuklarına nasip olmayan öylesine önemli bir gün yüce Atatürk tarafından çocuklarımıza layık görülüp, bayram olarak kutlanmasını sağlamıştır. Bu onur ve gurur ne mutlu ki Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk sayesinde Türk halkına ve çocuklarına aittir."

Muhabir: Mehmet Bayer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: