23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Eegemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, "Türkiye...

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Eegemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurulduğu 23 Nisan 1920 tarihi; kader birliği yapmış, istiklal ve istikbal mücadelesini elbirliği, gönül birliği ile yapmaya azmetmiş aziz milletimiz için bir dönüm noktasıdır" ifadelerine yer verdi.

İstiklal mücadelesinin sürdürüldüğü en zorlu, en buhranlı günlerde doğan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin; milli birliğin, milli mutabakatın, milli egemenliğin en somut tecellisi olduğunu belirten Vali Yılmaz mesajında şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Bu birlik ve beraberlik sayesinde zafere ulaşılmış; işgal altındaki topraklarımız, yeniden özgürlüğüne, bağımsızlığına kavuşmuştur. Cumhuriyet’imizin kurucusu ve Yüce Meclisimizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Milli mücadelenin çetin şartlarında dahi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin demokratik bir zemin olarak muhafazasına büyük önem göstermiş ve Meclis üstünlüğünü temel prensip olarak benimsemiştir. Ne mutlu ki bugün, birbirini tamamlayan temel nitelikleriyle artık kurumsallaşmış ve kökleşmiş olan Cumhuriyet’imizin kuruluş ideallerine her zamankinden daha yakınız. Bu başarı her şeyden önce aziz milletimizindir. Onun değişim iradesini hayata geçiren, tarihi reformlara, cesur kararlara imza atan Yüce Meclisimizdir. Meclisimiz, bilhassa çocuklarımız adına barış dolu, aydınlık bir geleceğin mimarlığını yürütmeyi sürdürecektir. İşte bu nedenle 23 Nisan'ın aynı zamanda Çocuk Bayramı olarak kutlanması da son derece manidardır."

Çocukların ülkenin ve dünyanın geleceği olduğunu bildiren Vali Yılmaz, bugünün çocuklarının ileride çok daha müreffeh bir Türkiye'yi inşa edeceklerine inandığını da sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: