23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı

Vali Ali Çınar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle mesaj yayınladı.

Vali Ali Çınar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle mesaj yayınladı.

Vali Çınar mesajında, 23 Nisan 1920 tarihinde, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkesine dayalı olarak, demokratik zemin üzerinde yükselen cumhuriyetin temellerinin atıldığını anımsattı.

Atatürk önderliğinde, İstiklal Savaşı'nın karargahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM), onurlu duruşuyla büyük mücadeleye hayat, yurttaşlara umut ve güç verdiğini belirten Çınar, şunları bildirdi:

"Cumhuriyetimizin inşasında, milletimizden aldığı gücünü, yine millet için kullanmayı hedefleyen TBMM'nin açıldığı bu günü bayram olarak çocuklara armağan eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 'Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz...' diyerek onların, milletin ortak umudu, geleceği ve en önemli hazinesi olduğunu göstermiştir. Çocuklarımız ileride çok daha müreffeh bir Türkiye'yi inşa edecek, dünya barışına önemli katkılar sağlayacak."

Reklam
Reklam

Çınar, Cumhuriyetin 100. yılının kutlanacağı 2023 yılında, başlatılan kalkınma hareketini, çocukların devam ettireceğini anlatan Çınar, çocukların ülkenin dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasına girme hedefini daha ileri noktalara taşıyacağını bildirdi.

Çocukların ruhsal ve bedensel olarak en iyi şekilde yetişmesi için birçok alanda çalışmaların aralıksız süreceğini aktaran Çınar, mesajında şunlara yer verdi:

"Biliyoruz ki ancak çocukları için çaba gösteren toplumlar, geleceğini teminat altına alabilir. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü, istiklal savaşımızın bütün kahramanlarını, bu vatan için canını feda eden bütün şehitlerimizi saygı ve minnetle anarken, bugüne anlam katan, geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın ve bütün vatandaşlarımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyorum."

Muhabir: Sabri Yıldırım

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: