23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, her alanda hızlı bir değişimin yaşandığı günümüzde, temelini milli egemenliğe dayandırmayan milletlerin bağımsızlığından ve çağdaşlığından söz

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, her alanda hızlı bir değişimin yaşandığı günümüzde, temelini milli egemenliğe dayandırmayan milletlerin bağımsızlığından ve çağdaşlığından söz edilemeyeceğini bildirdi.

Yaman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türk milletini bağımsızlığa götürecek yolun ilk adımının 23 Nisan 1920 tarihinde Büyük Millet Meclisi'nin açılarak atıldığını belirtti.

23 Nisan 1920'de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ulusal egemenliğe dayalı, Cumhuriyet rejimiyle yönetilen Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sağlam temelini oluşturduğunu ifade eden Yaman, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Atatürk, 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' ifadesiyle halkın iradesinin her şeyin üstünde olduğunu, milletin geleceğini ancak kendisinin tayin edeceğini belirterek bunu tüm dünyaya ilan etmiştir. Her alanda hızlı bir değişimin yaşandığı günümüzde, temelini Milli Egemenliğe dayandırmayan milletlerin bağımsızlığından ve çağdaşlığından söz edilemez.

Çocuklarımıza daha güzel, daha yaşanabilir bir ülke ve dünya bırakmak, onları geleceğe hazırlamak herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi ile mümkündür. Çocuklarımızı ülkesini, milletini seven, onlar için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek, bizlere düşen görevlerdir."

Muhabir: Özgün Tiran / Salih Baran

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: