23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın dünyadaki sevgi, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendiği gün

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın dünyadaki sevgi, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendiği gün olduğunu belirtti.

Daşöz, yayımladığı mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışının 93'üncü yıl dönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunun yaşandığını kaydetti.

TBMM'nin kurulduğu 23 Nisan 1920'de milletin önünde yepyeni bir ufuk açıldığına işaret eden Daşöz, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesine dayalı Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinin atıldığını vurguladı.

Reklam
Reklam

Daşöz, açıklamasında şunları ifade etti:

"23 Nisan'ın çocuklara armağan edilmesi, TBMM'nin ilk başkanı ve cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, geleceğimizin teminatı ve bugünün ortağı çocuklarımıza verdiği önemin, inancın ve güvenin göstergesidir. Dünyadaki tek çocuk bayramı olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının kutlandığı 23 Nisan, aynı zamanda dünyadaki sevgi, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendiği gündür."

Muhabir: Turgay Duyar / Halil Şahin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: