23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı

ÇORUM (A.A) - TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, "Türkiye bugün, 93 yıllık birikimine bağlı olarak

ÇORUM (A.A) - TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, "Türkiye bugün, 93 yıllık birikimine bağlı olarak tercihini çağdaş, demokratik ve hukuk devletinin en güçlü şekilde yaşamasından yana kullanmaktadır" dedi.

Uslu, TBMM'nin kuruluşunun 93. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 93. yıldönümünü yürekten kutladığını belirtti.

"Türkiye bugün, 93 yıllık birikimine bağlı olarak tercihini çağdaş, demokratik ve hukuk devletinin en güçlü şekilde yaşamasından yana kullanmaktadır" diyen Uslu mesajında şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Türkiye'nin kaderi gibi gösterilen statükocu anlayış yerine modern demokrasilerde halkın gücü ve rolünü öne çıkaran, sivil siyasetin belirleyiciliğinin kabul edildiği ve güçlendirildiği bir anlayış egemen olmuştur. Ülkemiz önemli bir süreçten geçmektedir. Millet iradesinin ve demokrasinin tam anlamıyla yaşandığı bu günlerde 23 Nisan Bayramı kutlamalarının, anaokulundan başlayarak 'hazır ol ve rahatta durmayı, uygun adım yürümeyi' öğreterek çocuklara ve genç nesillere 'sizler küçük askersiniz, verilen komutların dışında düşünmeye, karar vermeye kalkışmayın' gibi 30'lu-40'lı yılların faşizminde görülen ritüellerin referans alınması terk edilerek, Hakimiyet-i Milliye ya da Milli Egemenlik kavramlarının gerçek anlamının yüklendiği, sivil, demokrat ve özgür bireyin gelişmesi için bayram tadında kutlanan özgürlükçü bir iklim oluşturulmalıdır. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal'i, İstiklal Savaşı'mızın tüm kahramanlarını, Birinci Meclis üyelerini saygı, minnet ve şükranla anıyor, aziz milletimizin Milli Egemenlik Bayramı'nı kutluyorum."

Reklam
Reklam

Muhabir: Gazi Nogay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: