23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı

Kars Valisi Eyüp Tepe, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kars Valisi Eyüp Tepe, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tepe mesajında, 23 Nisan 1920'nin sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış tarihi değil, aynı zamanda 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesine dayalı demokrasi ve cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Gücünü ve iradesini milletten alan Türkiye Büyük Millet Meclisi, bugüne kadar demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'mizin en büyük teminatı olmuştur. Sevgili çocuklarımızın dünyadaki çocuklarla kutladığı 23 Nisan Çocuk Bayramı, çocuklara armağan edilmiş tek evrensel bayram olma özelliği taşımaktadır. Bu durum ülkemizin geleceği, milletimizin en değerli varlığı, barışın, birliğin, sevginin ve kardeşliğin temsilcileri siz çocuklarımıza, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve cumhuriyetimizin sarsılmaz güveninin ifadesidir."

Reklam
Reklam

Muhabir: Ercüment Daşdelen / Sagip Sezginer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: