23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı

Bitlis'te, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.İsmail Eren Spor Kompleksi'nde düzenlenen...

Bitlis'te, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.

İsmail Eren Spor Kompleksi'nde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende konuşan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, geleceğe doğru yürürken velilerin çocuklara daha fazla yatırım yapması gerektiğini söyledi. Çocuklara bu yatırımı yaparken hiçbir masraftan çekinilmemesi gerektiğini ifade eden Yurdakul, "Onları her türlü zararlı alışkanlıklardan korurken, geleceğe daha iyi hazırlayalım. Her 23 Nisan'da, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşı'nın sonunda bizlere armağan edilen Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda sahip olduklarımızın bir kere daha kıymetini biliyoruz. Geleceğe daha umutla bakıyoruz. Bizler bu sahip olduklarımızın kıymetini bir taraftan bilirken, bir taraftan sahip olduğumuz egemenlik, demokrasi ve cumhuriyet değerlerini geliştirmeye çalışıyoruz. Bu nedenle sevgili öğretmenlerimiz, sevgili öğrencilerimiz ve bu öğrencilerimizin velileri birlikte yaşama kültürünü, demokrasiyi yaygınlaşarak geleceğe daha umutlu bakmaya çalışıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, batının ve işgalcilerin saldırılarının aksine; genç, dinamik ve hızla büyüyen bir devlet haline geldiğini belirten Yurdakul, "Bulunduğumuz dönemde devletimiz gerek iktisadi anlamda, gerekse demokrasi anlamında kendi vatandaşlarına en iyi yaşam biçimini sunmak için çaba gösteriyor. Bütün çalışmalarımızın ve projelerimizin merkezinde öğrencilerimiz ve gençlerimiz var. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özellikle velilerimizden şunu rica ediyorum. İçinde bulunduğunuz kulvarda geleceğe doğru yürürken çocuklarımıza daha fazla yatırım yapalım" dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler halk oyunları oynayarak çeşitli dans gösterileri yaptı.

Hafta çerçevesinde düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle program sona erdi.

Program sonunda Vali Yurdakul ve diğer protokol, çocuklarla birlikte halay çekti.

Programa, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Saadettin Akgüç, Vali Yardımcısı Süleyman Çelebi, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: