23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı

Sarıkamış'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenle kutlandı.

Sarıkamış'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenle kutlandı.

Sarıkamış Gaziler Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, havanın soğuk ve yağışlı olması nedeniyle Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü salonunda devam etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen yaptığı konuşmada, gençlerin taşıdığı bu emanetin ağırlığı ve sorumluluğunun bilincinde olduğunu söyledi.

Türkiye'nin dünyadaki saygın yerini alacağını ifade eden Dağdelen, "Sevgili öğrenciler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, uğruna binlerce şehit verilen bu vatanı 'Milletin bağrında temiz bir nesil yetişiyor, bu vatanı onlara bırakıyorum ve biliyorum ki gözüm arkada kalmayacak' diyerek geleceğimiz olan çocuklarımıza ne kadar değer verdiğini ve onlara ne kadar çok güvendiğini bir kez daha gösterdi" dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmanın ardından öğrenciler şiir okudu, halk oyunu ekipleri gösteri sundu. Bayramı etkinlikleri kapsamında okullar arasında düzenlenen resim, şiir, kompozisyon, masa tenisi, atletizm yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

Törene Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Özoğlu, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe Jandarma Komutanı Şener Şen, Emniyet Müdürü Cem Boçkay, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Hüseyin Demirci / Sagip Sezginer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: