23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı

EDİRNE (AA) - Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, 23 Nisan 1920'nin, tarihi değer taşıyan bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

EDİRNE - Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, 23 Nisan 1920'nin, tarihi değer taşıyan bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Dınkırcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, büyük Atatürk'ün önderliğinde, "Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır" parolasıyla yürütülen istiklal mücadelesinin, TBMM'nin açılması, vatanın kurtarılması ve Cumhuriyet'in ilan edilmesiyle nihai hedefe ulaştığını belirtti. Yokluklar içerisinde kurulan ilk meclisin önce milleti tek bir çatı altında topladığını vurgulayan Dınkırcı, şunları kaydetti: "23 Nisan 1920, tarihi değer taşıyan bir dönüm noktasını ifade etmektedir. Sonra da eşine az rastlanır bir bağımsızlık mücadelesi verildi. Tarihte eşine az rastlanır bu destansı mücadele sonucunda genç Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atılmıştır. 94 yıl önce ortaya çıkan bu irade o günden beri ülkemizin bağımsızlığının ifadesi olarak milletimizin kaderine yön veren kararlar almaktadır. TBMM, bugün de demokrasimizin, milli bağımsızlığımızın, devletimizin ülkesi ve milleti ile birlik ve beraberliğinin, aydınlık yarınlarımızın sarsılmaz güvencesidir." Dınkırcı, geleceğin teminatı çocukların, onları yetiştiren aileleri ve öğretmenlerinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı, kurtuluş savaşında mücadele eden kahramanları, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere saygı, minnet ve rahmetle andığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: