23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı-Hakkari Çukurca'da şehit olan Piyade ÇavuşYusuf Pazar'ın babasına devlet övünç madalyası verildi. (Fotoğraflı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kazan-da düzenlenen coşkulu törenlerle kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kazan-da düzenlenen coşkulu törenlerle kutlandı.

Milli Egemenlik Anıtına çelenk konulması ve saygı duruşuyla başlayan kutlamalara, İmrendi İlköğretim Okulunda devam edildi.

İmrendi İlköğretim Okulu bahçesinde yapılan kutlamalara Kaymakam Veysel Beyru, Belediye Başkanı Vekili Ahmet Ceylan da katıldı.

Okul bandosunun İmrendi mahallesini dolaşmasıyla başlayan kutlamalarda öğrenciler hazırladıkları gösterileri sundular. Kutlamalarda şiirler ve şarkılar söyleyen öğrenciler, müzikli dans gösterileriyle, yurdun değişik yörelerinden hazırladıkları halkoyunları sundular.

Reklam
Reklam

Kutlamaların son bölümünde Hakkari Çukurca-da 2010 yılında şehit olan Piyada Çavuş Yusuf Pazar'ın babası Yaşar Pazar'a Devlet Övünç Madalyası ve beratı verildi.

Madalyayı şehidin babasına veren Kaymakam Veysel Beyru yaptığı konuşmada gösterileri çok beğendiğini ve keyif aldıklarını belirterek, "Dalgalanan bu bayraklar altında bağımsız bir ülkede alnımız açık olarak bu topraklar üzerinde yürüyorsak ve birlikte olabiliyorsak işte geçmiş ecdadımızdan şehitlerimizden gazilerimizden emanet aldığımız bu topraklar olduğu için bunları yapıyoruz" dedi.

Düşmanların, "geçmişte kalmadığını" hatırlatan Beyru, "Bugün de bizi birbirimize düşürmek isteyen, ülkemizi bölmek isteyenler var. Onun için geçmişten daha fazla, daha dikkatli ve birlik beraberliğimizi korumaya ve birlikte hareket etmeye ihtiyacımız var. Böyle anlamlı bir günde devlet övünç madalyasını şehidimizin babasına sizlerle birlikte takdim etmekten büyük bir onur duyuyorum. İnanıyoruz ki şehitler ölmez vatan bölünmez. Tüm ilçe halkım ve milletim adına bu madalyayı fazlasıyla hak etmiş şehidimizin babasına vermekten onur duyuyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Törenin ardından bir iş adamı tarafından düzenlenen edilen bir sınıfın da açılışı yapıldı. Kutlamalar öğrenci ve velilerinin hep birlikte Ankara Oyun Havası oynamasıyla sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz