23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kırklareli’de Coşkuyla Kutlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kırklareli’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. İlk olarak Kırklareli Vilayet Meydanı Atatürk Heykeline çelenk sunma ile başlayan tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marş’ımızın okunmasıyla Festival Alanı’nda devam etti.

Festival Alanı’ndaki törende Saygı Durulu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz’ın açılış konuşması yapmasıyla başladı.

Reklam
Reklam

Korkmaz burada yaptığı konuşmasında; “Bugün milli iradenin ve milli egemenliğin temel dayanağı olana TBMM’nin açılışının 93. Yıl dönümünü milletçe, birlik beraberlik huzur ve güven içerisinde kutlamaktayız” dedi.

23 Nisan 1920 Milli Egemenliğin, kendine inanmışlığın günü olduğunun altını çizen Korkmaz; “Toprakları yağmalanan yüce bir milletin, düşmanlarını yurttan atmak için ant içtiği bir gündür. Yok edilmeye çalışılan bir milletin tek bilek tek yürek haline geldiği gündür. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk bu bayramı sizlere armağan etmekle, sizlere olan güvenini ifade etmiştir. Dünya çocuklarıyla beraber kutlamakta olduğumuz bu bayram, gönüllerimizdeki sevgi, kardeşlik ve dostluk duygularıyla barış ve huzur dolu bir dünyanın temelini oluşturacaktır” dedi.

Korkmaz’ın konuşmasının ardından Ziya Gökalp İlköğretim ve Ortaöğretim Okulu öğrencisi Büşra Aslan “23 Nisan” adlı şiiri okudu. Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından Halk oyunları ve ritim gösterisi ile devam eden program, Ziya Gökalp İlkokulu anasınıfı öğrencilerinin, Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ve Bulgaristan’dan 23 Nisan kutlamalarına katılan öğrencilerin gösterileri ile son buldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: