23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor

Depremin vurduğu Van merkeze bağlı Gedikbulak ve Alaköy'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Depremin vurduğu Van merkeze bağlı Gedikbulak ve Alaköy'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Van'daki depremde okulları yıkılan Gedikbulak Köyü'nün öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı eğitim gördükleri köyden 1 kilometrek uzaklıktaki Canik İlköğretim okulu'nun bahçesinde kutladı.

-Türkçe, Kürtçe ve İngilizce şarkılar begeni topladı-

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. Halk oyunları gösterisi sunuldu.

Reklam
Reklam

Okulun Müzik öğretmeni eşliğinde Türkçe, Kürtçe ve İngilizçe şarkılar seslendiren Okul Müzik Korusu'nun, mini konseri büyük beğeni topladı. Öğretmen, öğrenciler ve köylüler öğrencilerin Türkçe ve Kürtçe şarkılarıyla halay çekti.

-Deprem çadırında 23 Nisan kutlaması-

Alaköy'deki kutlamaların adresi ise depremden sonra İstanbul Fatih Belediyesi'nin kurduğu sosyal etkinlik çadırı oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından öğrenciler günün anlam ve önemiyle ilgili şiirler okudu. Köy halkının yoğun ilgi gösterdiği kutlamalarda öğrenciler yöresel halk oyunlarını sergiledi.

Kutlamalar öğrencilerin hazırladığı skeç ve oyunlarla sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: