23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor

ÇORUM (A.A) - Çorum Valiliği ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nce "Hitit Oyun Bahçesi" projesi kapsamında kentte 10 bin adet 'Çorum

ÇORUM (A.A) - Çorum Valiliği ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nce "Hitit Oyun Bahçesi" projesi kapsamında kentte 10 bin adet 'Çorum ve Hititler' konulu boyama kitabı, çanta ve balonlar dağıtıldı.

Çorum Müzesi bahçesinde kurulan "Hititpark" isimli oyun parkının açılışında konuşan Vali Nurullah Çakır, dünya çapında tanınan ve değer verilen Hitit Uygarlığını, eğlenirken, oynarken tanıtmak, sevdirmek ve öğretmek amacıyla Hitit Oyun Bahçesi'nin kurulduğunu söyledi.

Çocukların eğlenerek öğrenmelerini amaçladıklarını ifade eden Çakır, "Çorum turizminde marka olan Hititler'e dikkat çekmek amacıyla müze bahçesinde Hitit figürlü şişme bir balon kurdurduk. Bahçede oyun oynayan çocuklarımızın Hitit medeniyetini ve diğer zenginliklerimizi tanımalarını hedefliyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, proje için Başbakanlık Tanıtma Fonu'ndan 100 bin lira destek alındığını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: