23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Bitlis'in ilçelerinde coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Bitlis'in ilçelerinde coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde, Tatvan Kaymakamı Süleyman Yılmaz'ın makamına, temsili olarak Tuğ İlköğretim Okulu öğrencisi Şevval Akarsu oturdu.

Ardından, Atatürk Anıtı'na çelenkler bırakıldı.

Kutlamalar, Cumhuriyet Caddesinde düzenlenen programla devam etti. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, şiirler okundu ve düzenlenen yarışmalarda derece alan öğrencilerin, ödül ve kupaları verildi.

Reklam
Reklam

Programa dahil edilen genç ve minik sporcuların gösterileri ilgiyle izlendi.

Ardından, Sosyal Destek Programı (SODES) çerçevesinde desteklenip, 26 öğrencinin katılımıyla Tatvan'da kurulan mehteran takımı, gösteri sundu.

Yoğun ilgiyle izlenen etkinliklerden sonra, resmi geçit töreni yapıldı.

Mutki'de de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan kutlama, Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde devam etti.

Programa İlçe Kaymakamı Oğuzhan Bulut, Garnizon Komutanı Kurmay Pilot Yzb. Abdullah Demircan, Mutki Belediye Başkanı Vahdettin Barlak, Cumhuriyet Başsavcısı Çetin Küçet, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Programda Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Fuat Karasu, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

Öğrenciler şiir okudu, şarkı söyledi ve gösteriler sundu. 23 Nisan nedeniyle yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verilmesinin ardından program, resmi geçitle son buldu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde, Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz'ın makamına öğrenciler oturdu.

Reklam
Reklam

Tören Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla devam etti. Güroymak Öğretmen Evi'nin arkasındaki alanda devam eden törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Güroymak Milli Eğitim Müdürü Tahsin Müjdeci yaptı.

Müjdeci, şöyle konuştu:

"Sağlıklı bir nesil yetişmenin ön koşulu, hiç şüphesiz çocuklarımızın, iyi bir eğitim ve öğretim sürecinden geçmesiyle olur. Bugün gerek okullarında gerekse bu meydanda, bayram coşkusundan yoksun olan birçok çocuğumuz mevcut. Okulda olması gereken bu yavrularımızın, maalesef birer beden işçisi olarak çalıştırılmaları, yüreğimizi ve vicdanımızı sızlatmaktadır. Okula gönderilmeyen ve eğitim öğretim hakkından yoksun bırakılan bu çocuklarımızın velilerine, seslenmek istiyorum. Okula göndermediğiniz her çocuk, ileri ki zamanlarda, sermayenize sermaye katan birer evlat değil, sizlerin karşısına büyük sorunlar yumağı olarak çıkacak birer evlat olacaktır. Hiçbir dini inanç ve düşünce, kendi evladını okuma ve yazma hakkından yoksun bırakmayı ön görmemiştir. Çocuklarımızın her şeyden önce, eğitim ve öğretim hakkına riayet etmek, biz büyüklerin başta gelen birinci ve asil görevidir."

Reklam
Reklam

Daha sonra öğrencilerin hazırladığı gösteriler sunuldu. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz tarafından ödülleri verildi.

Hizan'da da tören Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Ardından tören ilçenin Cumhuriyet Caddesi'nde yapılan gösterilerle devam etti.

Şiirlerin okunduğu, öğrencilerin hazırladığı gösterilerin sunulduğu tören, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.

Kutlamalara İlçe Kaymakamı Hayrettin Baskın, Hizan Belediye Başkan Arif Taylan, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz