23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kütahya'da coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kütahya'da coşkuyla kutlandı.

Kutlamalar kapsamında Valilik makamı sembolik olarak bir öğrenci tarafından devralındı ve Zafer Meydanı'nda tören düzenlendi.

Kentteki kutlamalar, Zafer Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na başta Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı, diğer kurum ve kuruluşların çelenklerinin bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra, Vali Kenan Çiftçi, temsili olarak Tekel Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) 8'inci sınıf öğrencisi Kübra Gündüz'e makamını devretti. Bürokratlardan bilgi alan Gündüz, ihtiyaç duyulan okulların bakım ve onarımlarının yapılması talimatını vererek, yollarda ambulanslar için ayrı bölüm hazırlanmasını istedi.

Reklam
Reklam

Vali Çiftçi de yaptığı açıklamada, ülkenin geleceğinin emanet edileceği çocukların çok değerli olduğunu söyleyerek, "Çocuklarımızı çok iyi yetiştirirsek, bu makamlara geldiklerinde güzel işler yapacaklarını ümit ediyorum. Çocuklarımızın bayramları kutlu olsun, hep böyle neşeli olsunlar" dedi.

Zafer Meydanı'ndaki törende ise ilk olarak Vali Çiftçi, İl Garnizon ve Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Sami Fındıkoğlu, Belediye Başkanı Mustafa İça tarafından halkın ve öğrencilerin bayramı kutlandı.

Öğrenciler tarafından şiirler okunan ve halk oyunu gösterileri sunulan tören, resmi geçitle sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: