23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlanıyor

Bilecik'teki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında ses düzeninin arızalanmasıyla anaokulu öğrencilerinin iptal edilen etkinliği, yeni ses düzeninin

Bilecik'teki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında ses düzeninin arızalanmasıyla anaokulu öğrencilerinin iptal edilen etkinliği, yeni ses düzeninin kurulmasının ardından gerçekleştirildi. Veliler, ses düzeninin arızalanmasına tepki gösterdi.

Kutlamalar Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törene, Bilecik Valisi İbrahim Akpınar ve eşi Dr. Nihal Akpınar, MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Bilecik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Vali Yardımcıları Mehmet Öksüz ve Süleyman Deniz, Baro Başkanı Halime Aynur, daire müdürleri ve vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.

Reklam
Reklam

Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden törende yaptığı konuşmada, binlerce yıl, hür ve bağımsız yaşamış Türk milletinin 23 Nisan 1920'de milli egemenliğine kavuşarak, 93 yıldan beri kendi hayatını yönetme ve geleceğini belirlemede tek söz sahibi olduğunu kaydetti.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın Cumhuriyet'i kuran iradenin, çocuklara armağan ettiği, Türkiye'nin ilk milli ve resmi bayramı olduğunu hatırlatan Şişman, "Dünyada çocuklara bayram armağan edilen tek ülkenin Türkiye'dir. Bu millet iradesinin çocuklara olan güvenin ve onlara verilen değerin çok anlamlı ifadesidir" dedi.

Öğrencilerin şiir okuması ve halk oyunları gösterisiyle devam eden kutlamalarda, ses düzeninin arızalanmasıyla anaokulu öğrencilerinin hazırladığı gösteriler iptal edildi.

Protokolün Cumhuriyet Meydanı'nda ayrılmasının ardından yeni ses düzeni kurulmasıyla anaokulu öğrencileri, ailelerine gösterilerini sundu. Bazı veliler, ses düzeninin arızalanmasına tepki gösterdi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Muhsin Arslan / Deniz Açık

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: