23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlanıyor

Kayseri'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Hollandalı öğrecilerin de katıldığı törenlerle kutlandı.

Kayseri'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Hollandalı öğrecilerin de katıldığı törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Atatürk Anıtı'na çelenk konularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Burhan Dinçbal Ortaokulu'nda düzenlenen programda ise öğrenciler halk oyunları gösterileri sundu, şarkılar söyledi.

Hacı Ahmet Arısoy Anadolu Lisesi tarafından yürütülen AB Comenius Projesi kapsamında Hollanda'nın Deventer şehrindeki Aventus Bölgesel Eğitim Merkezi'nden gelen öğretmen ve öğrenciler de programa katıldı.

Reklam
Reklam

Gruptakiler, etkinlikler sırasında ellerinde taşıdıkları Türk bayraklarıyla bayram coşkusuna ortak oldu.

Proje Koordinatörü Marthen Pattipeilohy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de bulunmaktan çok memnun olduklarını ifade etti.

Kayseri'ye 21 öğrenci ve 7 öğretmenle geldiklerini belirten Pattipeilohy, "Buraya gelişimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na rastlaması çok sevindirici. Öğrencilerimiz kutlamaları çok beğendi. Hollanda'da çocuklara yönelik böyle bir bayram yok. Bu nedenle Türkiye'de çocuk bayramına katılmak öğrencilerimizi çok mutlu etti" dedi.

Öğrencilerden Joy Remojin ise kutlamaları beğeni ile izlediklerini, ilk kez karşılaştıkları bu programın kendisi için çok özel olduğunu söyledi.

Hollanda'dan gelen grupta yer alan Sema Çankaya da ailesinin 35 yıl önce Türkiye'den çalışmak için Avrupa'ya göç ettiğini, bu yüzden kendisinin de yurt dışında doğup, büyüdüğünü anlattı.

Bugüne kadar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarını sadece televizyondan izlediğini dile getiren Çankaya, "Türkiye'ye sadece yaz tatillerinde geldiğimiz için bayram kutlamalarını hiç canlı olarak izlememiştim. Çocuklar hiç hata yapmadan programlarını sundu ve gönüllerince eğlendiler. İzlerken çok duygulandım" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Hollandalı öğretmen ve öğrenciler, Burhan Dinçbal Ortaokulu öğrencileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Muhabir: Hakan Can Şahin / Orhan Canbulatel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: