23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlanıyor

Sakarya, Bolu ve Düzce'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Sakarya, Bolu ve Düzce'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde Kent Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan kutlamalar, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen programla devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşan Sakarya Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, dünyanın ilk ve tek çocuk bayramını kutlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

23 Nisan'ın hem Türkiye hem de dünyada sevgi ve dostluk tohumlarının ekildiği ve meyvelerinin toplandığı bir gün olduğunu belirten Sandıkçı, "Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da ilimizde 8 ülkeden 280 çocuk ile iki ilimizden 70 çocuğu misafir etmekteyiz. Bayramlar eğlenmek, sevinmek ve coşku günleri olduğu kadar birlik, beraberliğin muhasebesinin yapıldığı günlerdir. Herkesin bayramı kutlu olsun" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından öğrenciler şiir okudu, çeşitli dans ve cimnastik gösterileri sundu. Ukrayna, Gürcistan, Kırgızistan, Moldova, Arnavutluk, Makedonya, Bulgaristan, Estonya ve Romanya'dan gelen öğrencilerin halk oyunları gösterisi ilgiyle izlendi.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Orhan Çınar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

-Bolu-

Anıtpark'taki Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından Atatürk Stadı'nda kutlama programı düzenlendi.

Bolu Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan, burada yaptığı konuşmada, 23 Nisan'ın Türk milletinin emperyalist devletlerin her türlü işgal, baskı ve zulmüne karşı Atatürk'ün önderliğinde bağımsızlığını elde ettiği gün olduğunu söyledi.

Alpdoğan, konuşmasını Atatürk'ün şu sözleriyle tamamladı:

"Küçük hanımlar, beyler! Sizler, hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunu düşünerek, ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz."

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Bolu Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bilgehan Kaymaz, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verdi.

Tören, cimnastik ve halk oyunları gösterisiyle sona erdi.

-Düzce-

Belediye meydanından başlayan yürüyüşün ardından Anıtpark'taki Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

Törende konuşan Düzce Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, 23 Nisan'ın dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olduğunu anımsattı.

Çocukların Türkiye'nin geleceği olduğunu vurgulayan Yazıcı, "En büyük arzumuz, çocuklarımıza bugün olduğundan çok daha parlak bir gelecek hazırlayabilmektir. İnanıyoruz ki bugünün çocukları, ileride çok daha iyi bir Türkiye'yi inşa edecek, dünya barışına önemli katkı sağlayacak" diye konuştu.

Program, çeşitli yarışmalar ve halk oyunları gösterisiyle sona erdi.

Muhabir: Ekip

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz