23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlanıyor

İZMİR (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Çocukların dünyada ilk ve tek böyle bir günü kutlaması için

İZMİR (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Çocukların dünyada ilk ve tek böyle bir günü kutlaması için o dönemde meclisimizin aldığı karara, büyük Atatürk'e gençler, çocuklar minnettardır" dedi.

Yıldırım, Kültürpark Fuar Alanı'ndaki TRT Çocuk Ülkesi'ni gezdi. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in de bulunduğu programda stantları gezen Yıldırım, çocuklarla langırt oynadı, mini sahada basket atışı yaptı. Yıldırım, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi, bebekleri sevdi.

Bakan Yıldırım, yaptığı açıklamada, Ulu Önder Atatürk'ün 1920'de TBMM'yi kurduktan sonra çocukları unutmadığını belirterek, "Çocukların dünyada ilk ve tek böyle bir günü kutlaması için o dönemde meclisimizin aldığı karara, büyük Atatürk'e gençler, çocuklar minnettardır. 23 Nisan İzmir'de farklı kutlanıyor. TRT 35 yıldır 23 Nisan'ı uluslararası düzeyde kutluyor. 35'incisini 35 İzmir'de kutluyor. İzmirliler bir haftadır 750 çocuğu bağrına bastı. İzmir'in misafirperverliğini, kardeşliğini tüm dünyaya gösterdiler. İzmirlilere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

-"Demek ki İzmir'de taşeron bitmemiş"-

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin personel alım ihalesini başka bir firmanın kazanması nedeniyle 650 İZELMAN işçisinin işsiz kalmasının gündeme geldiğinin belirtilmesi üzerine, "Ben yanlış hatırlamıyorsam Belediye Başkanı 'Ben taşeronu İzmir'de bitirdim' demişti. Demek ki bitmemiş" dedi.

Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nun İzmirlilere doğru söylemediğini kaydederek, şunları söyledi:

"Nasıl bu hale soktuysa kendisi halletsin" dedi. "İhale Yasası'nda bir düzenleme olabilir mi-" sorusu üzerine ise adrese teslim yasa olamayacağını dile getiren Yıldırım, "İzmir Büyükşehir Belediyesi daha önce 'taşeronu bitirdik' demedi mi- O halde şimdi bu ne- Demek ki bir samimiyetsizlik var. İhale Yasası yeni çıkmadı. İtfaiyecilerde de aynı şeyi yaptı. Böyle şeyler yapmasın, işini doğru yapsın."

-"İzmir'de şehirleşme ile ilgili sorunların olduğunu herkes biliyor"-

Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop'un İzmir'i "kasabaya" benzetmesine ilişkin yorumunun sorulması üzerine, arkadaşlarının konuştuklarının tamamını görmeden yapılan değerlendirmelere itibar etmediğini söyledi. Hiçbir arkadaşının İzmir'in iyiliğine olmayacak bir değerlendirmede bulunmayacağını belirten Yıldırım, "İzmir'de şehirleşme ile ilgili sorunların olduğunu herkes biliyor. Bunu 'İzmir büyük bir köye döndü' diye her İzmirli söylüyorsa, onlar söylediğine göre bir gerçeği ifade etmekten niye rahatsız olalım" dedi.

Reklam
Reklam

Yıldırım, kendisinin İzmir'e büyükşehir belediye başkan adayı olmasına ilişkin bir anket yapıldığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu anketin sonucunu kendisine söyleyip söylemediği şeklindeki soruya da "bu konuda bir bilgisi olmadığı" yanıtını verdi.

Yıldırım, başka bir soru üzerine, metro çalışmalarına ilişkin keşif artışı yaptıklarını, düzenlemeyi imza için Cumhurbaşkanına gönderdiklerini kaydetti.

MHP'nin İzmir'deki Bayrak Mitingi'yle ilgili katılımcı sayı konusunda tartışma olduğunun belirtilmesi üzerine Yıldırım, "Biz kimsenin sayısına, işine, gücüne karışmayız. Herkes kendi alanında, kendi çapında etkinlik yapıyor. Bizim topa girmemizi gerektiren bir durum yok" diye konuştu.

Yıldırım, EXPO'yla ilgili planlara Şehir Plancıları Odası'nın itiraz edeceğinin ifade edilmesi üzerine ise şunları söyledi:

"İş mi yapacağız, bunlarla mı uğraşacağız. Biz İzmir'in sorunlarıyla ilgili daha başka neler yapabiliriz diye çalışıp çabalıyoruz. Bazıları da bunları görmezden gelip işleri engellemek için elinden geleni yapıyor. İzmirli bunu çok iyi takip ediyor. Kimse İzmirlilerin bu konuya kayıtsız kaldığını zannetmesin. Günü gelince İzmir halkı bunun hesabını istemezükçülerden soracak."

Reklam
Reklam

"Çiğli'ye yeni havaalanı konusunda planlama var mı-" sorusuna, kısa ve orta vadede bir program olmadığı yanıtını veren Yıldırım, EXPO'nun alınması halinde 2017'den sonra orada bir tedbir alınabileceğini dile getirdi.

Muhabir: Halil Şahin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz