23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı-Sivas'ta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınedeniyle Vali Ali Kolat'ın makam koltuğuna ilköğretim4. sınıf öğrencisi Zeynep Hazal Kaplan oturdu

Sivas'ta, 23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Vali Ali Kolat'ın makam koltuğuna ilköğretim 4. sınıf öğrencisi Zeynep Hazal

Sivas'ta, 23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Vali Ali Kolat'ın makam koltuğuna ilköğretim 4. sınıf öğrencisi Zeynep Hazal Kaplan oturdu.

Fevzi Paşa İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Zeynep Hazal Kaplan, Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ve 2 arkadaşı ile Vali Kolat'ı ziyaret etti.

Daha sonra Kolat'ın makamına oturan Kaplan, burada yaptığı konuşmada "Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı bu güzide şehirden, Ulu Önder Atatürk'ümüzü ve İstiklal Savaşı kahramanlarımızı saygıyla anıyor, bütün çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Vali Kolat ise 23 Nisan Çocuk Bayramı'nı kutlayarak, Şubat ayında Valiliğe mektup yazarak, 23 Nisan'da temsili olarak Vali olmayı talep ettiğini söyledi.

Kolat, "Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Sivas'ta, Atatürk 108 gün kalarak hem ülkemizin kurtuluşunda ciddi karar almıştır hem de Cumhuriyet'in temellerinin atılmasında önemli kararları mevcuttur. Bu vesileyle bu tarihi binada, tarihi konakta Valilik yapmak önemli bir şanstır, sizi kutluyorum. Bütün çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum" dedi.

Kaplan daha sonra Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ile telefonda görüşerek, bazı talimatlarda bulundu.

Kaplan, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ten Fevzi Paşa İlköğretim Okulu'nun bahçesinde bulunan basketbol sahasının zemininin asfaltlanmasını istedi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ile konuşan Kaplan, geçen yıl Fevzi Paşa İlköğretim Okulu'nun planlanan bahçe duvarının halen yapılmadığını belirterek, gereğinin yapılmasını istedi. Ayhan ise "Orasıyla ilgili arkadaşlarımız proje hazırlıyorlar. Yaklaşık maliyeti çıkarıldığı takdirde en kısa zamanda ihale yapılacaktır" şeklinde cevap verdi.

Reklam
Reklam

Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan ile görüntülü konuşan Kaplan, Seyhan'dan kentin asayişi hakkında bilgi aldı. Vatandaşların güvenliği için uyarılarının devam ettiğini belirten Seyhan, vatandaşları dolandırıcılık olaylarına karşı uyardıklarını, ancak tüm uyarılarına rağmen vatandaşların telefondaki seslere güvenerek, mağdur olduklarını ifade etti.

Okul çevrelerinde de güvenlik önlemleri aldıklarını belirten Seyhan, özellikle kentte bıçak taşıma alışkanlığının yaygın olduğunu ve bununla ilgili çalışma başlattıklarını kaydetti.

Kaplan, Milli Eğitim Müdürü Akpınar'dan da kentteki eğitim faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Mevcudu az olan sınıflar yapılmasını isteyen Kaplan, "Çünkü sınıfların çok fazla mevcutları olunca hiç kimse ders dinlemiyor ve eğitim kalitesi düşüyor. Hiç kimse ders anlayamıyor. Fiziki şartların iyileştirilmesi lazım okulda" dedi.

Kolat'ın, velilerle okul arasında nasıl irtibat kurulması gerektiğini sorması üzerine "Velilerle bazen yılda 2-3 kez veli toplantıları yapılıyor ama bazı veliler hiç gelemiyorlar. Bunlar müsait oldukları zaman telefonla görüşmeliler ya da aile ziyaretleri yapılmalı" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: