23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Törenlerle Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) ve...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlandı. Çocuk Bayramı dolayısıyla Yozgat’ın Yerköy ve Boğazlıyan ilçelerinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Yerköy’de Belediye Parkı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programa Yerköy 80. Yıl Ortaokulu'nda devam edildi. Programa, Yerköy Kaymakamı Bayram Gale, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, Yerköy İlçe Jandarma Komutanı M. Deniz Işılar, Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, Yerköy İdmanyurdu Spor Kulübü Başkanı ve YOGİSAD Başkanı Ayhan Çelik, siyasi parti ilçe başkanları okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından öğrenciler şiir okudu ve hazırladıkları gösterileri sundu. Program halk oyunları gösterisi ile sona erdi.

Boğazlıyan'da da 23 Nisan coşkuyla kutlandı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program pazar yerinde düzenlenen etkinliklerle devam etti.

Programa, Boğazlıyan Kaymakam vekili Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ferit Çimen, Belediye Başkanı Mustafa Özdal , okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Vekili Mustafa Şimşek, yaptı. Konuşmaların ardından öğrencilerin okuduğu şiir ve yaptığı gösteriler büyük beğeni kazandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: