23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Törenlerle Kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) ve...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlanıyor. Uşak'ta Vali Mehmet Ufuk Erden’in makamını çocuklara bırakmasıyla başlayan törenler, Kent Meydanı'nda yapılan gösterilerle devam etti.

Vali Mehmet Ufuk Erden’in makamını Mehmetçik İlk Öğretim Okulu 4-A sınıfı öğrencisi Seray Kunt’a bıraktı. İleride doktor olmak istediğini belirten Seray Kunt, Uşak’ta çevre kirliliğini önlemek için doğalgaza geçilmesi ve çocuklara daha çok oyun parkı yapılması talimatını verdi.

Reklam
Reklam

Daha sonra Kent Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde devam eden törenler, Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Ali Erdoğan ve İl Jandarma Alay ve Garnizon Komutanı Albay Fuat Kömürcü’nin öğrenci ve vatandaşların bayramını kutlaması ile sürdü.

Buradaki törende İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Bulut, "Tarihin hiçbir döneminde esarete boyun eğmeyen, 'Ekmeksiz yaşarım ama asla hürriyetsiz yaşayamam' düşüncesini taşıyan ulusumuza, Atatürk 'Egemenlik kayıtsız şartsı milletindir' felsefesi ile İstiklal Savaşı'nı kazanmış ve TBMM’yi kurduğu gün olan 23 Nisan’ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak hediye etmiştir." dedi.

Atatürk Anıtı önündeki törenler, çocukların hazırladığı gösterilerin sergilenesi ile son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: