23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Törenlerle Kutlanıyor

Erzurum’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Havuzbaşı’nda...

Erzurum’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.

Havuzbaşı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başlayan törenler, İl Milli Müdürü Abdullah Bilge’nin konuşmasıyla devam etti. İlkokul öğrencileri ile birlikte anıta çelenk bırakan Bilge, protokolde de öğrencileri yanından ayırmadı. 23 Nisan’ın dünya çocuklarına armağan edildiğini ifade eden Bilge, “Değerlerimize bağlı kalarak daha fazla çalışmalıyız. Bilimsel projelerde en üst düzeyde başarı elde etmeliyiz. Erzurum’da önceki yıllarda elde edilen başarılar ise öğrencilere duyulan güvenin boş olmadığını gösterdi.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Erzurum’da Bilim Sanat Merkezi’nin temelinin atıldığı bilgisini veren Bilge, "Modern binasıyla önümüzdeki öğretim yılı başında hizmete girecektir. Devlet yatırımı ile yapılması planlanan 2 modern eğitim kampüsünün gerçekleşmesiyle Erzurum’un 50 yıllık eğitim altyapısı çözülmüş olacak ve ildeki bütün okullarımız tekli eğitime geçecek. Sizdeki bu üstün başarılar, öğretmen ve idarecilerimizdeki sorumluluk ve vazife şuuru, anne ve babalardaki ilgi ve alaka, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve değerli basınımızın özverili destekleri devam ettikçe, Erzurum’un başarıları Türkiye eğitim tablosuna altın harflerle yazılacaktır.” dedi.

Öğrenciler törende 23 Nisan’la ilgili şiirler okudu, Erzurum yöresine özgü halk oyunu 'bar' gösterisi sundu. Öğrenciler davul zurna eşliğindeki bar oyununa töreni izleyen vatandaşlar ellerindeki bayrak ve balonlarla eşlik etti. Havuzbaşı meydanında gerçekleşen tören dolayısıyla Paşalar, Hastaneler, Cumhuriyet ve Ömer Nasuhi Bilmen caddeleri trafiğe kapatıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: