23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Törenlerle Kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) ve...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlanıyor.

Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki kutlama törenlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Atatürk Anıtı önündeki törene Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, Belediye Başkanı Esat Altıngün, Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Öczlüoğlu, Garnizon Komutan Vekili Bülent Başçam ile siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkkan ve ilköğretim öğrencileri anıtına çelenk koydu.

Reklam
Reklam

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaları İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkkan adına Mahmut Esat Bozkurt İlköğretim Okulu öğrencisi Zeynep Gürbilek, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan adına ise Belkent İlköğretim Okulu öğrencisi Pelin Su Balcı yaptı. Balcı, konuşmasında "İlçedeki okullarda sınıfların çok kalabalık olmasından ve 40 öğrenci ile eğitim-öğretim yapmaya çalıştıklarından yakındı.”

Törende ilçedeki okullar arasında yapılan şiir, kompozisyon, resim ve el yapımı bebek yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan verdi.

Öğrencilerin düzenlediği halkoyunları gösterilerinin ardından törenler sona erdi.

Kuşadası’nda 23 Nisan kutlamaları, Atatürk Meydanı'ndaki çocuk şenliği, çocuk bisiklet turu, çocuk yürüyüşü ve çocuk halk dansları gösterileri ile son bulacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: