23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Törenlerle Kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) ve...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlanıyor. Niğde'deki saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kutlamalara, çelenklerin sunulması ile devam edildi.

Törende konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, “Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde Türk milletinin sinesinde var olan Türkiye Büyük Millet Meclisi ve onda tecelli eden ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ anlayışı yine bizzat Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza emanet edilmiştir. Bu nedenle çocuklarımızı vatanımızın birliğini, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumak, birlik ve beraberlik içerisinde demokrasi kültürünü özümseyecek biçimde yetiştirmek, kalkınmış, refah ve barış içerisinde yaşanacak bir geleceğe hazırlamak zorundayız. Sevgili Çocuklar Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından sizlere emanet edilmesi, size duyulan güvenin bir göstergesidir. Hepinizin bu şuur içerisinde geleceğin bilim adamları, sanatçıları, siyasetçileri, sporcuları olarak geleceğimizi şekillendireceksiniz. Sizlere güvendiğimizi ve sizlere hizmet etmekle görevli olduğumuzu bilmenizi istiyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Halkoyunları gösterisi ve okunan şiirler sonrası ödül töreni ile program devam etti. Öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler yapıldı, şiirler okundu.

Program, protokol tarafından öğrencilere güllerin dağıtılması ile sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: