23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Törenlerle Kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) ve...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlanıyor. Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunumuyla başlayan törenlere, Ereğli Kapalı Spor Salonu'nda devam edildi.

Çelenk sunma töreni öncesinde ilköğretim okulları halk oyunu ekipleri gösteri sergiledi. Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden tören Kestaneci İzmirlioğlu İlköğretim Okulu öğrencisi Hazal Akkaya’nın okuduğu şiirle sona erdi.

Reklam
Reklam

Ardından Ereğli Kapalı Spor Salonu'nda törenlere geçildi. Halk oyunları gösterilerinin ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İlçe Milli eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç, Atatürk'ün çocuklara çok büyük önem verdiğini belirtti.

Kılıç, "Çocuklarımızın ülkemiz için önemini Atatürk'ün şu sözleriyle ifade ediyor; 'Küçük hanımlar, küçük beyler, Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.' Evet, sizlerden çok şeyler bekliyoruz. Sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hakim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidiyle; Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyor, başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Daha sonra 23 Nisan nedeniyle okullar arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci olan İhsan Yılmaz Ortaokulu öğrencisi Tutkun Yılmaz, dereceye giren kompozisyonunu okudu. Tören halk oyunları gösterisi, Atatürk Ortaokulu öğrenci korosunun seslendirdiği şarkı ve şiirler, dünya çocuklarının barış mesajı, Erdemir Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin mini konseri ve 23 Nisan dolayısıyla okullar arası yapılan spor, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Reklam
Reklam

Törenlere, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Ereğli Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli Savcı Vekili Selahattin Silah, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP İlçe Başkanı Harettin Kartal, MHP İlçe Başkanı Talat Şeker, dernek ve sivil toplum kuruşuşlarının başkan ve yöneticileri, Erdemir Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Gülşin Yöney, Türk Metal Sendikası ile Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri, öğrenciler, öğretmenler ve veliler de katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: