23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Törenlerle Kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) ve...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlanıyor.

Artvin'in Arthavi ilçesindeki törenler, Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başladı. Havanın yağışlı olması nedeniyle kutlamalara Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu'nda devam edildi. Törenlere, Arhavi Kaymakamı Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Nihat Çağlar, Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Suzan Yıldırım, AK Parti İlçe Başkanı Ufuk Yıldız, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Peker, İlçe Milli Eğitim Müdürü C. Erdal Kâhya, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Erol Tosun, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kutlamaya komşu ülke Gürcistandan 'Merani Halk Dansları Topluluğu da katıldı.

Reklam
Reklam

Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü C. Erdal Kahya, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 93. yıl dönümünü kutladıklarını belirtti. Kahya, "Milletimize özgürlüğün, bağımsızlığın, egemenliğin ve yeni bir devletin yolunu açan bu günü gurur ve heyecanla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlamlı günde siz çocuklarımıza düşen görev, size emanet edilen ulusal egemenliğe, bağımsızlığa, büyük bir bilinçle sahip çıkmanızdır.” şeklinde konuştu.

Daha sonra Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde görevli öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine uygun konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. Sportif yarışmalar sonucunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Merkez ilköğretim okulları tarafından hazırlanan gösteriler seyircilerden yoğun alkış aldı. Tören, halk oyunları ekibi ile Gürcistan Ulusal Gençlik Sarayı Merani Halk Dansları Topluluğu'nun gösterileriyle sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz