23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı'na Doğru

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, Türkiye için önemli...

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, Türkiye için önemli bir gün olduğunu belirterek, hür ve bağımsız yaşamanın simgeleştiği bu günün, aynı zamanda bir şenlik günü olduğunu kaydetti.

Güzeloğlu, '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' münasebetiyle yaptığı açıklamada, bu günün, milletin istiklalinin, yine milletin azim ve kararıyla sağlandığının vücut bulduğu bir gün olduğunu söyledi. Küçükten büyüğe herkesin büyük coşku yaşadığı bu günün, aynı zamanda çağ dönümü anlamı taşıdığını ifade eden Güzeloğlu, "Büyük Atatürk’ün önderliğinde 'Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır' parolasıyla yürütülen istiklal mücadelesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, vatanın kurtarılması ve Cumhuriyet’in ilan edilmesiyle nihai hedefine ulaşmıştır. Bugün vesilesiyle, 93 yıl önce bugün aziz bayrağımızı göndere çeken Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin üyelerini bir kez daha rahmet, minnet ve şükran ile anıyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Hür ve bağımsız yaşamanın simgeleştiği bu günün, aynı zamanda bir şenlik günü olduğunu dile getiren Güzeloğlu, "Zira her kurtuluş ve her kuruluş aynı zamanda bir bayramdır. Dünyada 23 Nisan'dan başka çocuklara armağan edilen başka bir bayram yoktur. Bu nedenle, her yıl Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak bugün kutlanmaktadır. Milletimizin aydınlık yarınlarını kucaklayan çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli, mutlu ve özgür bireyler olarak hayata devam etmeleri, devlet olarak en büyük arzumuzdur. Geleceğimizin umut tomurcukları çocuklarımızın özgür düşünceli, kendi başına karar verebilen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı olarak yetişmeleri ortak hedefimizdir. Amacımız, çocuklarımıza uygarlığın tüm nimetlerini ulaştırmak, onlara her bakımdan daha mutlu yaşayabilecekleri bir Türkiye bırakmaktır. 23 Nisan, bu nedenle milletin geleceğinin çocuklar olduğunun da ilan edildiği gündür" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: