"23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali"

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince düzenlenen "Çocuk Eğitim, Eğlence ve Bilim Fuarı"nı 3 günde 130 bin kişi ziyaret etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince düzenlenen "Çocuk Eğitim, Eğlence ve Bilim Fuarı"nı 3 günde 130 bin kişi ziyaret etti.

Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki "23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali", renkli görüntülere sahne oldu. Dünyanın 41 ülkesinden gelen bine yakın çocuk ve ziyaretçiler, Keloğlan Masalları Köyü'nde eğlenme fırsatı buldu. Çocuklar, köyde masal kahramanlarıyla fotoğraf çektirdi.

"Suriyeli Çocuklara Bi Dünya Oyuncak" kampanyası kapsamında, ziyaretçiler araba boyutundaki kumbaraya oyuncak attı. Kampanyada toplanan oyuncakların Suriyeli çocuklara ulaştırılacağı belirtildi.

Reklam
Reklam

Fuarda kurulan stantlarda ise yabancı çocuklar, ülkelerinden getirdikleri oyuncakları sergiledi, Filistinli çocukların sapanları ilgi odağı oldu.

Çocuklar, Türk Hava Kurumunun (THK) desteğiyle oluşturulan Model Uçak Tasarım Atölyesi'nde parçalarını bir araya getirerek yaptıkları model uçakları kullandı.

-Çocuklar doyasıya eğlendi-

Fuarda sergilenen iki otomobili çeşitli renklere boyayan çocuklar, dev ekranda futbol, mini basket, atari, langırt ve dijital yapboz gibi oyunlar oynadı.

Karagöz-Hacivat Gölge Oyunu, Robot Adam, kukla gösterisi ve Aşuk'la Maşuk adlı tiyatro oyunlarını izleyen çocuklar ve aileleri, Kartepe Belediyesi Çocuk Mehteran Takımı'na yoğun ilgi gösterdi. 32 çocuktan oluşan mehteran takımı, çeşitli marşları başarıyla seslendirdi.

Teması "bilim" olarak belirlenen fuarda, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Bilim Merkezi görevlilerinin sunduğu ses ve titreşim gösterisi merakla takip edildi, dinozor ve köpük gösterisi çocukların beğenisini kazandı, botanik bahçesi de meraklıların ilgisini çekti.

Reklam
Reklam

Fuarı 3 günde 130 bin kişinin ziyaret ettiği belirtildi.

Performans ve Bilim Sahnesi'ndeki gösteriler yarın sona erecek.

Muhabir: Metin Girgin - Belgin Yakışan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz