"23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali"-Kocaeli Büyükşehir Belediyesince Bu Yıl 5'incisidüzenlenecek Festival Için Kente Gelecek 41 Ülkeden 1000 Çocuk, Bayram Coşkusu Yaşayacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince bu yıl 5'incisi düzenlenecek "23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivaline" 41 ülkeden 1000 çocuğun katılacağı bildirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince bu yıl 5'incisi düzenlenecek "23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivaline" 41 ülkeden 1000 çocuğun katılacağı bildirildi.

İzmit'teki bir restoranda gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı "şenliğe dönüştürmek" için 5 yıldır çalıştıklarını söyledi.

Festival kapsamında 41 ülkeden gelen çocukların kentteki ailelerce misafir edileceğini belirten Yazıcı, önceki yıllarda yapılan organizasyonlarda sıkıntı yaşanmadan etkinlikleri gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Yazıcı, geçen yıl düzenlenen etkinlikte yaklaşık 130 bin katılımcının stantları ziyaret ettiğini dile getirerek, bu yıl 200 bine yakın kişiyi beklediklerini kaydetti.

-Suriyeli çocuklara oyuncak gönderilecek-

Yazıcı, Suriye'deki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan ve buradaki kamplarda hayatlarını sürdüren Suriyeli ailelerin çocuklarının da festivale katılacağını anlattı.

Festival alanında oluşturulacak büyük kumbarada oyuncak toplanacağını ifade eden Yazıcı, festival süresince toplanacak oyuncakların Türkiye'ye sığınan Suriyeli çocuklara gönderileceğini belirtti.

Yazıcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı "festival havasında" kutlayacaklarını dile getirerek, festivale gelenlere 500 parçalı puzzle hediye edileceğini söyledi.

Muhabir: Kadir Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: