23 Nisan'da başbakan koltuğuna oturdu

Başbakan Erdoğan Başbakanlık Merkez Bina’da 23 Nisan dolayısıyla çocukları kabul etti.

Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Merkez Bina'da 23 Nisan dolayısıyla çocukları kabul etti. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı. Başbakan Erdoğan, başbakanlık koltuğunu 5. sınıf öğrencisi Nermin İrem Kocakalay'a bıraktı. Minik Başbakan konuşmasının başında teneffüslerin, derslerden uzun olamayacağına değinirken, bunun dersleri anlamayı da engelleyeceğine işaret etti.

Konuşmasını sürdürürken heyecanlandığı gözlenen Kocakalay gözyaşlarını tutamadı.

Reklam
Reklam

-"NERMİN İREM KOCAKALAY OLARAK SÖZ VERİYORUM"-

Başbakan Erdoğan tarafından moral verilen Kocakalay, gözyaşları içinde gördüğü bir rüyayı anlattı. Kocakalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Etrafı bolluk ve bereketle çevrili bir ülkeye bakan olmuşum. Elime bir sihirli değnek vermişler işe koyulmuşum. Bebeklerin ağlayarak değil gülerek ülkeye gelmesini sağlamışım. Her çocuğun oynayabileceği, en çok bir sokak ileride çocuk parkları yapmışım ki oynayıp, mutlu olan çocuklar büyüyünce küçüklerin mutlu olmalarına çalışsınlar. Okullarını bitirip meslek sahibi oldum diyen ağabeylerin, ablaların işlerini hemen bulmalarını sağlamışım. Spor müsabakalarında kavga, karışıklık çıkaranlarla küsmüşüm. Barışmak için özür dilemelerini sağlamışım. Engelli insanlarımıza sağlam insanlarımızın yarattığı zorlukları ortadan kaldırmışım. Her babanın eve ekmek ve çikolata getirmesini sağlamışım. Savaş yapan, açlık çeken ülkelere gökkuşağı göndermişim, mavi, yeşil, pembe renklerini tanısınlar diye. Bütün bunların hepsini olmuş tabi rüyada. Şimdi 20 yıl sonra büyüyeceğim, başbakan olacağım ve bunların hepsini yerine getireceğim. Nermin İrem Kocakalay olarak söz veriyorum."

Reklam
Reklam

-"ÇOK ÇOK BAŞARILI BİR BAŞBAKAN OLARAK İNŞALLAH KENDİSİNİ GÖRECEĞİZ"-

Başbakan Erdoğan, Kocakalay'ın rüyasının çok duygulu olduğunu ifade ederek, "Aslında rüyasında Başbakan olarak neler yapacağını anlattı. Tabii gözyaşları da inanıyorum ki sevinç gözyaşlarıydı. Neleri yapacağını anlatmanın gözyaşlarını döktü. O duyguları kendisinden duygulu bir şekilde dinledik. Başarılarla dolu bir gelecek, çok çok başarılı bir başbakan olarak inşallah kendisini göreceğiz" diye konuştu.

-"MÜDÜR BEYİN BÖYLE BİR YANLIŞI YAPMASI AFFEDİLEMEZ"-

Renkli görüntülerin yaşandığı törende minik Başbakana, Erdoğan'a okullardaki müdürün basketbol sahasını kullanmalarına izin vermedikleri yönünde yazılan, mektup da hatırlatıldı. Kocakalay, bu soruya şu yanıtı verdi:

"Her çocuğun oynama hakkı vardır. Bunu kimse elinden alamaz. Bizim okulumuzda ve belki bazı okullarda oyun oynama hakkımız daha serbest. Yani bence okullarımızda bilimle alakalı ve bunun yanında eğlenceli şeyler olması lazım. Bazı okullarda fen laboratuarları ve bazı başka laboratuarlar yok. Bence bütün okullarda laboratuarların olması lazım."

Reklam
Reklam

Başbakan Erdoğan ise bu mektubu birinci sınıf öğrencisi bir çocuğun yazdığına işaret ederek, "Milli Eğitim Bakanlığımız bu işi takip ediyor. Biz okulların bahçelerine gerek çok amaçlı kapalı spor salonları yapmaya çalışırken, bir taraftan basket alanları oluşturmaya çalışırken müdür beyin böyle bir yanlışı yapması affedilemez. Bu konuyla ilgili gereği neyse anında bunu yapmamız lazım" ifadelerini kullandı.

-"BENCE SERBEST KIYAFET OLMAMALI"-

Minik Başbakan Kocakalay, okullardaki serbest kıyafetlerin olmasının anneler için iyi olmayacağını ifade etti. Her gün aynı kıyafetlerin giyilemeyeceğini anlatan Kocakalay, bunun maddi ve manevi sakıncalarının da olduğuna dikkat çekti. Kocakalay, "Bence serbest kıyafet olmamalı. Olursa da kıyafetin üzerinde bir arma, okulu gösteren bir şey olmalı. Çünkü bir kişi ben bu okuldayım diyecek ve içeri girecek" derken bu durumun güvenlik sıkıntısı da yaratabileceğini vurguladı.