23 Nisan'ın Milli Eğitim Müdürü, Ücretli Öğretmenlere Kadro Istedi

Gaziantep'te 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğuna oturan öğrenci,...

Gaziantep'te 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğuna oturan öğrenci, derslere ücretli giren öğretmen sorununa dikkat çekti. Ücretli öğretmenlerin kendilerini okulda misafir gibi gördükleri için verimli olamadıklarını savunan öğrenci, bu öğretmenlerin kadrolu yapılmasını istedi.

23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında geleneksel hale gelen öğrencilerin makam koltuğuna oturma merasimi renkli görüntülere sahne oldu. İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin’in makamına Ali Tutkun Ortaokulu öğrencisi Cennet Battal oturdu.
Öğretmenleri ve idarecileri ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin’in makamına gelen Ali Tutkun Ortaokulu sekizinci sınıf öğrencisi Cennet Battal, 23 Nisan’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü makamına oturdu. İl Milli Eğitim Müdürü olmanın önemli olduğunu belirten Battal, sembolik de olsa 23 Nisan Bayramı dolayısı ile makama oturmasının kendisini mutlu ettiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Okulların fiziki durumuna dikkat çeken Battal, okulların fiziki yapılarının daha modern ve daha renkli olmasını, sosyal etkinlik imkanlarının çok olduğu okul binaları yapılması gerektiğini belirtti. Cennet, “Okullarımızda toplantı salonu, spor alanları, sergi, gösteri salonları, laboratuvarlar, atölyeler az. Eğitim, sosyal etkinliklerle daha güzel hale gelir.” dedi.

Eğitim öğretimdeki en büyük sorunlardan birinin de derslere ücretli öğretmenlerin girmesi olduğunu dile getiren Battal, şunları kaydetti: “Ücretli öğretmenlerimiz kendilerini okulda misafir gibi görüyorlar. Bu sebeple de derslerde verimli olamıyorlar, öğretmenlerimizin kadrolu olarak okula atanmasını istiyoruz.”

İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Battal’ı tebrik ederek gelecekte bu makamların gençlerin olacağını belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz