"23. Uluslararası Akçaabat Müzik Ve Halk Oyunları Festivali" Başladı

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde bu yıl 23'üncüsü düzenlenen ''23. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali'' başladı.

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde bu yıl 23'üncüsü düzenlenen "23. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali" başladı. Tören, Atatürk Parkı'ndaki Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmlasıyla başladı. Buradaki törenin ardından protokol üyeleri ile vatandaşlar, Akçaabat Ağanoğlu İlköğretim Okulu önünden Sahil Parkı'ndaki alana kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Yayla göçünün de canlandırıldığı yürüyüşte renkli görüntüler oluşurken Yakutistan, Çuvaşistan, Ukrayna, Litvanya, Estonya ve Yunanistan halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu. Yürüyüş sonunda Sahil Parkı'ndaki alanda büyük horon halkası oluşturan vatandaşlar, yöresel sanatçılar eşliğinde eğlendi. Festival, 7 Temmuz'a kadar konser, fotoğraf ve resim sergisi gibi çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: