24. Dönem 3. Yasama Yılı

Kamu İşçileri Dernekleri Federasyonu Başkanı Adem Kuru, 24. Dönem 3. Yasama Yılı'nda taşeron işçilerin geleceği için hayırlı kararlar alınmasını temenni

Kamu İşçileri Dernekleri Federasyonu Başkanı Adem Kuru, 24. Dönem 3. Yasama Yılı'nda taşeron işçilerin geleceği için hayırlı kararlar alınmasını temenni etti.

Kuru, yaptığı yazılı açıklamada, 24. Dönem 3. Yasama Yılı'nın 1 Ekim günü TBMM'de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuşmasıyla başladığını anımsattı. Yasama yılının işçiler ve ülke için hayırlara vesile olmasını temenni eden Kuru, taşeron işçilerin sorunlarına değindi.

  1. Yasama Yılı'nda işçiler olarak beklentilerinin açık ve net olduğunu belirten Kuru, "Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanı dahil olmak üzere Sayın Başbakan ve tüm muhalefetin biz işçileri ilgilendiren hususta bir araya gelmeleri ve güvenilir geleceğimiz için karar almalarıdır" ifadelerini kullandı.

    Taleplerini aktaran Kuru, "Gerekirse Kanun Hükmünde Kararname ile işçilerin tüm sorunlarını ve mahkeme kararlarını 24. Dönem 3. Yasama Yılı'nda çözmelerini istiyoruz. Demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin gereksinimlerinin tırpanlanmadan uygulanmasını istiyoruz. Anayasal yolla, yargı yoluyla kazanılan hakların verilmesini istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

    Kamunun asıl işini yapan taşeron işçiler olarak kurumlarla sözleşme yapmak istediklerini belirten Kuru, şunları kaydetti:

    "Federasyonlar ve federasyonlara bağlı derneklerle hak arama mücadelemize yılmadan, durmadan, yorulmadan devam edeceğiz. 3. Yasama Yılı'nın taşeron işçilerin geleceği için hayırlı kararların alınacağı dönem olmasını temenni ediyorum."

    Muhabir: Merve Topuz

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: