24 Kasım Öğretmenler Günü

AK Parti Muğla Milletvekilleri Prof. Dr. Yüksel Özden, Ali Boğa, AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, 24 Kasım Öğretmenler Günü

AK Parti Muğla Milletvekilleri Prof. Dr. Yüksel Özden, Ali Boğa, AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Asya Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden, mesajında Türkiye'nin iyi yetişmiş, genç ve dinamik nüfusuyla eğitimden sağlığa, adaletten emniyete muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma yolunda kararlı adımlarla ilerlediğini belirtti.

Başöğretmen Atatürk'ü, "Millet Mektepleri Başöğretmenliğini" kabul edişinin 84'üncü yıl dönümünde minnet ve şükranla andıklarını kaydeden Özden, "İnsanı yücelt ki devlet yücelsin' anlayışını benimsemiş bir hükümet olarak, insana yapılan her türlü yatırıma büyük değer atfederek öğretmenleri baş tacı edip emeklerini takdirle karşılıyoruz. Eğitimi ülkemizin birinci meselesi kabul ettik, bütçeden en büyük payı eğitime ayırdık. Gelişmiş ülkelerdeki eğitim imkanlarını, eğitim teknolojilerini öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Bütün bunların yanında öğretmenlerimizin hayat standartlarının yükseltilmesi, özlük haklarının iyileştirilmesi, morallerinin yüksek tutulması için de pek çok düzenleme gerçekleştirdik. İnanıyorum ki, insan sevgisini hiçbir zaman yitirmeyen, idealizmlerini asla kaybetmeyen, dünyadaki gelişmelere kayıtsız kalmayan öğretmenlerimiz sayesinde bu ülkenin geleceği çok daha aydınlık olacaktır" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

-Milletvekili Ali Boğa-

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, öğretmenlerin yeni nesilleri en iyi şekilde yetiştirmek için gösterdikleri çabanın her türlü takdirin üzerinde olduğunu bildirdi.

Öğretmenlik mesleğine onur ve itibarını kazandıran fedakar öğretmenlere minnet borcu olduğunu dile getiren Boğa, Türkiye'ye bilgi çağının kapılarını açacak olan öğretmenlere çocukların gönül rahatlığıyla emanet etmekle görevin bitmediğini belirtti.

Boğa, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Öğretmenlerimizin yeni nesilleri en iyi şekilde yetiştirmek için gösterdikleri çaba her türlü takdirin üzerindedir. Onların bu görevlerini yerine getirebilmeleri için gerekli ortamları ve verileri hazırlamak da elbette bizim görevimiz. Binlerce eğitim kurumunun öğretmenlerimizin hizmetine sunulması, öğrencilerimizin eğitimlerini sağlıklı ortamlarda yapabilmesi ve bilim araştırmalarının gerçekleştirilmesi açısından önemli. Gelişen teknolojiyi eğitimin hizmetine vermek verimliliği artıracak, hızlandıracaktır. Akıllı tahtalar ve bilgisayarlarla yapılacak eğitime kaliteli materyallerle destek vermek öncelikli hedeflerden biri olmalıdır. Bu konuda eğitimcilerimizin çalışmaları büyük önem taşımaktadır."

Reklam
Reklam

-AK Parti İl Başkanı Öztürk-

AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk ise 21. yüzyılda ülkelerin gelişmesi, çağı yakalayabilmesi ve küresel rekabette başarıya ulaşabilmesinin her şeyden önce eğitimli gençler sayesinde mümkün olduğunu vurguladı.

Öztürk, mesajında şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimizin erdemini öğreten, milletçe çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmayı hedefleyen ve bu hedefe ulaşmak için de kararlılıkla yürüyen öğretmenlerimiz, yetiştirdikleri öğrencilerini vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin ve insanlık meziyetinin kıymetli birer timsali olmalarını sağlamak için yüce bir görev yürütmektedirler. Türkiye Cumhuriyetini ve Türk milletini hürriyet ve bağımsızlık içerisinde sonsuza kadar savunacak ve yaşatacak nesilleri yetiştirmek için şefkat ve özveri ile fedakârlıklarda bulunan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü en kalbi duygularımla kutluyor ve bu uğurda şehit düşen bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

Muhabir: Durmuş Genç

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: