24 Kasım Öğretmenler Günü

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkci, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkci, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Çakır, mesajında, kutsal bir mesleği icra eden öğretmenlerin çocukları hayata hazırlanmalarında önemli bir görevi yerine getirdiklerini belirtti.

Toplumumuzun vazgeçilemez saygın bir unsuru olan öğretmenlerin özverili gayretlerinin, gelecek adına umut ışıklarının çoğalması anlamına geldiğini vurgulayan Çakır, "Gelecek, eğitimcilerimizin elinden şekillenecektir. Dünyada ekonomisiyle, teknolojisiyle ve her şeyden önemlisi nitelikli insan gücüyle daha da gelişmiş ve ilerlemiş bir ülke olmak, öğretmenlerimizin çabalarıyla mümkün olabilecektir. Öğretmenlerimizin, taşıdıkları sorumluluklarının bilinciyle görevlerini en iyi şekilde yerine getirdiklerine olan güvenimiz tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü-nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler diliyorum" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

AK Parti İl Başkanı Tüfenkci de, 1981'de Atatürk'e 100. doğum yılında Başöğretmen sıfatı verilmesiyle 24 Kasım'ın Öğretmenler Günü olarak kutlanmaya başlandığını anımsattı. Öğretmenlerin, aydınlanma, çağdaşlık, sevgi ve barış kavramlarının yerleşmesi için topluma yol gösterdiklerini dile getiren Tüfenkci, "Bir harf öğretebilmek için kendilerine emanet edilmiş çocuklarla kendi çocuklarından daha fazla ilgilenen öğretmen, bizim öğretmenimizdir" değerlendirmesinde bulundu.

Hükümetin en çok bütçeyi eğitime ayırdığını vurgulayan Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Yeni eğitim sistemimizde yetişecek kuşaklar, mesleki ve teknik bilgileri sayesinde, gelecek yıllarda ülkemizin lokomotif gücü olacak. Onların yetiştirilmesi görevini üstlenen öğretmenlerimiz, vatanımızın geleceği açısından çok büyük sorumluluk taşıyor ve bu görevi layıkıyla yerine getiriyorlar. Geleceğimizin teminatı yavrularımızı yarınlara hazırlayarak görevlerini en iyi şekilde yerine getiren eğitim camiamızın kıymetli mensuplarının bu özel gününü paylaşmaktan büyük bir mutluluk duymaktayım. Bu vesileyle sevgi, şefkat, hoşgörü ve fedakarlık mesleğinin mensubu olma ayrıcalığını yaşayan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü en kalbi duygularımla kutlar sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerken, başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş olan öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diler, emekliye ayrılmış olanlara da aileleriyle birlikte huzurlu bir ömür geçirmelerini temenni ederim."

Reklam
Reklam

Muhabir: Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: