24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü Eskişehir'de düzenlenen törenle kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü Eskişehir'de düzenlenen törenle kutlandı.

Eskişehir Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen tören, Öğretmenler korosunun İstiklal Marşı'nı okumasıyla başladı.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kenan Tuğan, törenin açılış konuşmasında,tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak, "Öğretmen; insanların kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden, toplumun sürekli önünden giden bir gönül eridir" dedi.

Reklam
Reklam

Öğretmenlerin karşısına çıkabilecek zorluklardan yılmaması gerektiğine işaret eden Tuğan, şöyle konuştu:

"Adımız tüm dünyada çok şükür ki geçiyor, 'Türk Milleti' deniyor. Bu şerefli adı, siz öğretmenlerimiz sayesinde daha bir onurla ve gururla taşıyoruz. Sıkıntılarınızı unutup hiç bir madalya, şan, şöhret beklemeden kendinizi eğitime adadınız. Biline ki, bu ulvilik herkese nasip olmaz. Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi; eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile ancak mümkün olabilir. Ulusumuz ve devletimiz eğitimin önemini kavramıştır ve bu konuda her geçen gün daha büyük adımlar atmaktadır. Bu adımların zaferle taçlanabilmesi, şüphesiz öğretmenlerimize bağlıdır. Bu ülkenin öğretmenleri üzerine düşeni gereğinden fazlasıyla yapmaktadır. Ülkemizin gelişmesinde öğretmenlerimizin emeği ve rolü çok büyüktür."

Konuşmanın ardından mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin ant içme töreni yapıldı.

Vali Kadir Koçdemir, AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, CHP Eskişehir Milletvekilleri Süheyl Batum ve Kazım Kurt, Büyükşehir Başkan Vekili Ayhan Kavas, parti temsilcileri, kurumların İl Müdürleri ve çok sayıda öğretmenin katıldığı törende Vali Koçdemir, Eskişehir Sanat Derneği tarafından düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğretmenlere ödüllerini verdi.

Reklam
Reklam

Tören, protokol tarafından çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere "ödül" ve bu yıl içerisinde emekli olan öğretmenlere, "Hizmet Şeref Belgesi" takdim edilmesiyle sona erdi.

Muhabir: Yıldız Gündoğmuş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: