24 Kasım Öğretmenler Günü

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, tarih boyunca öğretmenlerin sevginin, fedakarlığın simgesi ve saygının timsali olduklarını bildirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, tarih boyunca öğretmenlerin sevginin, fedakarlığın simgesi ve saygının timsali olduklarını bildirdi. Gülay, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, eğitimde en önemli unsurun öğretmen olduğunu belirtti. Öğretmenin sadece sınıftaki öğrencileri aydınlatan biri değil, içinde bulunduğu toplumun tüm bireylerini de aydınlatan, onlara yol gösteren bir lider olduğunu vurgulayan Gülay, öğretmenlerin yaşamı boyunca rehberlik yaptığını kaydetti. Öğretmenlerin çocukları hayata hazırladığını, onlara aile, vatan, millet, bayrak, insanlık sevgisi aşıladığını ifade eden Gülay, şöyle devam etti: "Dünyada tarih boyunca öğretmenler, sevginin, fedakarlığın simgesi ve saygının timsali olmuştur. İnsanlık ideallerinin ve çağdaş uygarlığın yaratıcısı olarak çağlar boyunca karanlığı yırtıp ilmin ışığı ile ufukları aydınlatmış, insanlığı bugünkü uygarlık düzeyine getiren kişiler olmuşlardır. Milletlerin ayakta kalmaları için çağın en güzel bilgisine sahip olmaları gerekir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda ve gösterdiği hedeflere doğru emin adımlarla ilerlemektedir." Gülay, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: