24 Kasım Öğretmenler Günü

 Yozgat ve Sorgun'da, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, ebediyete intikal eden ve şehit olan öğretmenlerle tüm şehitler için mevlit okutuldu.

Yozgat ve Sorgun'da, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, ebediyete intikal eden ve şehit olan öğretmenlerle tüm şehitler için mevlit okutuldu. Tarihi Çapanoğlu Büyük Cami'de öğle namazı öncesinde düzenlenen programa Mili Eğitim Müdürü Saim Kuş, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı. İmam-Hatip Lisesi öğrencileri tarafından Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından konuşan Mili Eğitim Müdürü Kuş, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ebediyete intikal etmiş öğretmenler, şehit öğretmenler ve vatan için şahadet şerbetini içmiş tüm şehitlerin manevi hatıraları için mevlit okuttuklarını söyledi. Kuş; "İl Müftülüğümüz ve İmam-Hatip Lisesindeki yavrularımızın ortaklaşa organize etmiş olduğu programla, Yozgat genelinde ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimiz için mevlit okuttuk. Allah rahmet eylesin, geride kalanlarına sağlık, sabırlar versin" dedi. Camideki mevlit programını çok sayıda kişi dinledi. -Sorgun - 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle şehit öğretmenler ve ebediyete intikal eden öğretmenler için Sorgun Müftülüğü tarafından mevlit okutuldu. Sorgun İlçe Müftüsü Fikret Ekinci, etkinlikte yaptğı konuşmada, Öğretmenler Günü nedeniyle böyle bir mevlit programı düzenlediklerini dile getirerek, "İlim öğrenmek dinimizde o kadar önemlidir ki, kadın, erkek bütün Müslümanlardan ilim tahsil etmeleri istenmiştir. Bunu yerine getirebilmek için de ilim adamlarına, yani öğretmenlere ihtiyaç vardır. İlimsiz, bilgisiz ve öğretmensiz bir dünya felakettir. Ben tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, ebediyete intikal edenlere de Allah’tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: