24 Kasım Öğretmenler Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Konferans Salonu'nda tören düzenlendi.Törene, Zonguldak...

24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Konferans Salonu'nda tören düzenlendi.

Törene, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Zonguldak Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Zonguldak İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ergün Özgür, Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek yaptığı konuşmasında, "Öğretmenin vazifesi gücü nispetinde bilgili, kültürlü ve erdemli toplum olma yolunda katkı sağlamaktır. Öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir. Ürünü insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte bu kutsal mesleği bizleri yüce gayemize ulaştıran bir vasıta olarak görüyorum. Bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Daha sonra, Emekli öğretmenler adına konuşan Zonguldak Atatürk Lisesi Biyoloji Öğretmeni Ayşegül Papila, görev yeni başlayacak öğretmenlere başarılar dileyerek, "Bizim için 'tatilleri uzun, eve erken gidiyorlar, boş günleri olabiliyor' deniliyor. Bizim sadece rakamlarla dosyalarla veya bilgisayarlarla değil de insanla da uğraştığımızı unutuyorlar. İşten çıktığımızda işimizin bitmediğini evde de tatilde de devam ettiğini bilmiyorlar. Aslında biz hepimizin geleceğini çiziyoruz. 'Sizler otobüste ayakta kalmayın, hastane kapılarında dermansız beklemeyin, bankalarda hesaplarınızın içi boşaltılmasın, berber saçınızı doğru kessin, çöpçü çöpünü düzgün toplasın. Bu vatan aç kurtlara satılmasın' diye çalışıyoruz" dedi. Konuşmasının ardından Zonguldak Atatürk Lisesi Biyoloji Öğretmeni Ayşegül Papila, iki veliyi yanına çağırdı. Velilerden Yaşariye Demirci’nin çocuğunu GATA hemşireliğe yerleştirdiklerini ve diğer veli olan Nezahat Bakan’nın annesinin ve babasının bıraktığı torununu birlikte büyüttüklerin, okuttuklarını ve çocuğu Bülent Ecevit Üniversitesi elektrik elektronikte okuduğunu söyledi. İbrahim Barut’un ise, ilk öğrencilerinden olduğunu belirterek işletme okuduğunu ve bir şirketin finansal müdürü olduğunu ifade etti. Ayrıca, velilerden Yaşariye Demirci, Nezahat Bakan ve İbrahim Barut ise kısa bir konuşma yaparak öğretmenler gününü kutladılar.

Reklam
Reklam

Ardından, Resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verilmesinin ardından emekli olan 23 öğretmene 'Hizmet Şeref Belgesi' ve plaket verildi. 33 stajyer öğretmenin yemin ederek öğretmenliğe ilk adımı attığı tören, Öğretmen Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: