24 Kasım Öğretmenler Günü-Düzce Valisi Yılmaz:-"Bir Milletin Milli, Ahlaki Ve Kültürel Yönden Güçlüolması, Medeniyet Yönünden Kalkınması, Öğretmenlerinçok Çalışmasına Bağlıdır"

Düzce Valisi Adnan Yılmaz, bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü olması ve medeniyet yönünden kalkınmasının öğretmenlerin çok çalışmasına

Düzce Valisi Adnan Yılmaz, bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü olması ve medeniyet yönünden kalkınmasının öğretmenlerin çok çalışmasına bağlı olduğunu bildirdi.

Yılmaz, yayımladığı mesajda, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Türk toplumunun şekillenmesinde öğretmenlerin büyük rolü olduğunu kaydeden Yılmaz, "Milletimizin varlığını sürdürmesi, gelişip kalkınması öncelikle iyi yetişmiş vasıflı insan gücüne bağlıdır. Bunu yapmak da eğitim kurumlarının ve değerli öğretmenlerimizin işidir" diye belirtti.

Reklam
Reklam

Yılmaz, öğretmelerin mutlaka topluma yön veren kabiliyete sahip olması gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü olması ve bir ülkenin medeniyet yönünden kalkınması, öğretmenlerin çok çalışmasına bağlıdır. Bu görevi yerine getirirken şevkinizi kıracak, hızınızı kesecek her türlü olumsuz düşünceyi bir kenara bırakmak gerekir. Mesleğinizin kaçıncı yılı olursa olsun ilk günkü heyecanınızın kaybolmaması önemlidir.

Ülkemizin her köşesinde, malzemesi insan olan saygıdeğer öğretmenlerimizin çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlama idealinden hiçbir zaman taviz vermediğinden asla şüphem yoktur. Öğrencilerinizi yetiştirmenin yanında çağımızın gereklerine ve eğitim anlayışına uygun olarak kendinizi de yenileme ve geliştirme gayretlerinizden de eminim. Bu vesileyle 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum."

Muhabir: Onur Orhan / Ömer Ürer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz