24 Kasım Öğretmenler Günü Edirne’de Törenlerle Kutlandı

24 Kasım öğretmenler günü Edirne’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Edirne’deki törenler Atatürk anıtına...

24 Kasım öğretmenler günü Edirne’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Edirne’deki törenler Atatürk anıtına Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan tarafından çelenk sunulmasıyla başladı. Çelenk sunumunun ardından törenler Halk eğitim merkezinde devam etti.

Halk Eğitim Merkezindeki tören saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Törene Edirne Valisi Hasan Duruer, Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, şube müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Halk eğitim merkezinde düzenlenen törende bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, “Öğretmenin en büyük yaşam kaynağı yüreğindeki sevgi ve gözlerindeki ışıktır. Bunların yok olması düşünülemez. Körleşmiş bir kalbin milleti adına atacağı her adım, aslında onu milletinden uzaklaştıracaktır. Öğretmenlik her şeyden önce sevgi işidir. Heyecanını yitirmiş bir öğretmenin milletine adayacak bir şeyi kalmamış demektir. Öğretmenlik her şeyden önce bir ruh işidir. Eğitimcilerin günümüzdeki en büyük sorumluluğu, öğretmenlik şuurunu hiçbir zaman kaybetmemektir. Bu sorumluluk, kişisel bir meselenin ötesinde bir millet meselesidir” dedi.

Reklam
Reklam

Edirne valisi Hasan Duruer’de yaptığı konuşmada, “Her öğretmenler gününde her konuşmaya çıktığımda sanki tahtaya çıkmış bir öğrenci gibi hissederim. Bundan birkaç gün önce yıllar vnce benim öğretmenliğimi yapan iki öğretmenim beni ziyaret etti. Valisinden tutunda toplumda yetişen bütün insanlarda sizlerin emeği var. Ben sözlerimi fazla uzatmak istemiyorum, bana öğretmenlerim şunu söylediler, az konuş çok iş yap dediler” şeklinde konuştu.

Törende eğitim ordusuna yeni katılan öğretmenler yemin ederken emekli olan öğretmenlerede plaket verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: