24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlamaları

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün bu yıl farklı kutlandığını belirterek, bu...

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün bu yıl farklı kutlandığını belirterek, bu yıl öğretmenler günün temasını “Fark Yaratanlar” olarak belirlediklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları çerçevesinde Başkent Öğretmenevi’nde düzenlenen programa katıldı.

Programda bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, geçen sene Van’da meydana gelen deprem dolayısıyla Türkiye’nin yüreğine çok büyük acı düştüğünü söyledi. Geçen sene Türkiye’nin 24 Kasım Öğretmenler Günün burukluk içerisinde kutladığını ve depremde kaybedilen öğretmenlere duyulan üzüntünün yanında acı bir tecrübe olduğunu dile getiren Dinçer, “Yitirdiğimiz canların telafisi elbette mümkün değil. Depremde hayatını kaybeden öğretmenlerimizi rahmetle anıyoruz. Bu deprem bize insan olmanın sorumluluğunu eğitimin önem ve değerini, öğretmenin bu süreçteki paha biçilmez rolünü bir kez daha hatırlatmıştır. Harabeye dönmüş bir şehirde öğretmenlerimiz enkazın kaldırılması, hayatın yeniden normale dönmesi için canla, başla çalışmışlardır. Çocuklarımız eğitimden mahrum kalmasın diye son derece olumsuz koşullarda karavanların için öğretmenlik mesleğini icra etmişlerdir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Öğretmenlik mesleğine değerini, önemini ve saygınlığını kazandıranın olgunun, öğretmenlerin mesleklerine ve öğrencilerine duyduğu inanç ve sevgi olduğunu dile getiren Dinçer, Öğretmenliğin bunun için bir gönül işi olarak görüldüğünü söyledi.

“24 KASIM DİĞER YILLARDAN FARKLI OLARAK KUTLANIYOR”

24 Kasım Öğretmenler günün bu yıl farklı olarak kutlandığını beliren Dinçer, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak il temsilcilerimizi branşında üstün başarı göstermiş, projeler geliştirmiş, topluma nitelikli bireyler yetiştirmiş ya da farklılık veya fedakarlığıyla öne çıkan öğretmenlerimiz arasından seçtik. Öğretmenlerimizin başarılarını ve yazdıkları fedakarlık hikayelerini öne çıkarmak en az bu mesleğin sorun ve ihtiyaçlarını konuşmak kadar önemlidir. Alanında başarılı çalışmaları ile temayüz etmiş öğretmenlerimizin başarısı her şeyden önce söze gerek bırakmadan tüm topluma bu mesleğin önemini bir kez daha hatırlatmaktadır. Gerçekten bir öğrencinin iyi ve güzel yetişmesinde öğretmenin etkisi çok büyüktür. Toplum önde gelen bilim insanlarını, edebiyatçılarını, sanatçılarını dinlediğimizde her birinin hayatında iz bırakan en az bir öğretmen olduğunu görürsünüz.”

Reklam
Reklam

“24 KASIM GÜNÜN BU YILKİ TEMASI ‘FARK YARATAN ÖĞRETMENLER’”

24 Kasım Günün temasını öğretmenlik mesleğinde fark yaratanlar olarak belirlediklerini kaydeden Dinçer, öğretmenlerin umut ve inanç veren çalışmalarını diğer meslektaşlarına örnek olmasını istediklerini ifade etti. Öğretmenlerin yaptıkları mesleki çalışmalar için ulusal ve uluslararası düzeyde başarı kazanan öğrenciler yetiştirdikleri için kendilerine teşekkür eden Dinçer, “Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak öğretmenler günü kutlamalarına il temsilcisi olarak katılacak öğretmenlerin seçimi ve belirlenmesi için illerde değerlendirme komisyonları oluşturduk. 81 ilimizde öğretmen, yönetici ve öğretim üyelerinden oluşturulan komisyonlar objektif ve bilimsel kıstaslara göre değerlendirmeler yaptılar. Komisyonlarca belirlenen üç öğretmen arasında bakanlığımızda oluşturduğumuz değerlendirme komisyonu belirlenen kriterlere en uygun öğretmenlerimizi il temsilcisi olarak seçtik. Aslında binlerce öğretmenler arasından seçtiğimiz bu il temsilcileri sadece kendilerin değil fark yaratan bütün öğretmenleri burada temsil ediyorlar. Aramızda 2012 Londra Olimpiyatları’nda Kadınlar Atletizm 1500 metre yarışlarında altın madalya kazanan Aslı öğretmen var. Kendisini aynı zamanda Kütahya’da beden eğitimi öğretmenliği yapıyor. Ülkesini başarıyla onurlandıran öğretmenlerimizle bizde gurur duyduk. İnanıyoruz ki; onun yetiştirdiği öğrenciler arasında başarılı sporcular olacak” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Muş’ta kendi imkanlarıyla her sabah öğrencilerine süt içiren bir öğretmenin hiç kuşku yok ki, öğrencisi hastalandığında hastaneye gidip ders vereceğine inandığını söyleyen Dinçer, bunun her türlü takdire değer bir çaba olduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: