24 Kasım Öğretmenler Günü'ne Doğru

DENİZİ (AA) -  Denizli Valisi Abdülkadir Demir, bir ülkenin geleceğine verdiği önemin ölçüsünün, öğretmenine verdiği değer olduğunu bildirdi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, bir ülkenin geleceğine verdiği önemin ölçüsünün, öğretmenine verdiği değer olduğunu bildirdi. Demir, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, bu anlamlı günün 32. yılını idrak etmenin mutluluğunun yaşandığını belirtti. İnsanları ve toplumları hayatın her alanında başarıya götüren temel kuvvetin bilgi olduğunu vurgulayan Demir, şunları kaydetti: "Toplumların bilgiyi kullanma, sorgulama ve yenileme yeteneği eğitim sistemlerinin ve tabii ki öğretmenlerinin kalitesiyle doğru orantılıdır. Bir ülkenin geleceğine verdiği önemin ölçüsü, öğretmenine verdiği değerdir. Çünkü başka hiçbir meslek grubu, öğretmenler kadar geleceğe tesir etme imkanına sahip değildir. Öğretmenliği sadece bir meslek olarak görmek, onun insanlık tarihinin şekillenmesindeki yerini anlamamızı zorlaştırır." Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da, mesajında, öğretmenlerin, geleceği devralacak çocukları sevgiyle, fedakarlıkla, eğitimle, öğretimle besleyerek, anlamlı ve kutsal bir meslek yaptıklarını ifade etti. Öğretmenlerin, bir insan yetiştirmenin verdiği mutluluğu mesleklerinin manevi karşılığı olarak değerlendirip, görevlerin en soylusunu icra ettiklerini dile getiren Zolan, "Toplumun öğretmene gösterdiği itibar onların hayattaki onurları ve zenginlikleridir. Ülkemizin gelişim, değişim, dönüşüm ve kalkınmayı gerçekleştirerek gelecekle ilgili hedeflerine ulaşmasında en önemli görevin öğretmenlere düşmüştür" dedi. AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci de, öğretmenlerin geleceği yönetecek ve geleceğin yolunu çizecek nesilleri yetiştirmek gibi kutsal bir görevi yerine getirdiğini belirtti. Öğretmenlerin insanlığı aydınlık yarınlara taşıyan adsız kahramanlar olduğunu ifade eden Zeybekci, şunları kaydetti: "İnsanlığı yarınlara taşıyan, çocukların ve gençlerin eğitilerek geleceğe hazırlanmasını sağlayan öğretmenler, yarınlarımızı planlayan adsız mimarlar, mühendisler, sosyologlar ve diğerleridir. Geleceğin Türkiye'si siz değerli öğretmenlerimizin elinde şekillenecektir." AK Parti İl Başkanı Avni Örki de, öğretmenlerin baş tacı olduğunu belirterek, "Gördüğümüz ve yaşadığımız güzellikler hep sizin yetiştirdiğiniz nesillerin toplumumuza armağanıdır" dedi. Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer de yayımladığı mesajda, öğretmenlik mesleğinin emek, özveri, sabır ve hoşgörü gerektiren, güven ve sevgi ilişkisine dayanan en onurlu mesleklerin başında geldiğine dikkati çekti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: