24 Temmuz Basın Bayramı

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, basın özgürlüğünden söz edilebilmesi, demokrasinizin sağlıklı işleyebilmesi ve düşünce özgürlüğünün toplumun tüm kesimlerince yaşanabilmesinin, basının önündeki

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, basın özgürlüğünden söz edilebilmesi, demokrasinizin sağlıklı işleyebilmesi ve düşünce özgürlüğünün toplumun tüm kesimlerince yaşanabilmesinin, basının önündeki engellerin kaldırılmasıyla mümkün olacağını bildirdi.

Altıparmak, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, basında sansürün kaldırılışının 103. yıldönümü olan 24 Temmuz tarihinin Türk basınında önemli bir yeri olduğunu belirtti.

24 Temmuz'un Türkiye genelinde olduğu gibi, Antalya'da da gazetecilerin, mesleki kuruluşların öncülüğünde düzenlenen etkinliklerle kutlanacağına değinen Altıparmak, açıklamasında şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Basın özgürlüğünden söz edilebilmesi, demokrasimizin sağlıklı işleyebilmesi ve düşünce özgürlüğünün toplumun tüm kesimlerince yaşanabilmesi, basının önündeki engellerin kaldırılmasıyla mümkündür. İlimizde de basın ve yayın hizmeti, ülkemizin ve toplumumuzun çıkarları ön planda tutularak, büyük bir sorumluluk anlayışı içinde duyarlılıkla yerine getirilmektedir. Antalya'da turizm sektörü başta olmak üzere, tüm sektörlerin başarıya ulaşmasında ve devletimizin etkinliğinin sağlanmasında, basınımızın gösterdiği duyarlılığın payı büyüktür. Zor koşullarda, büyük bir özveriyle görevlerini yerine getiren basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramı içtenlikle kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum."

Muhabir: Murat Yolcu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: