24 Temmuz Basın Bayramı

AK Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru, basında sansürün kaldırılışının 104. yıl dönümü nedeniyle bir...

AK Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru, basında sansürün kaldırılışının 104. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Basının, iletişimin temel taşlarından ve demokrasinin işlemesini sağlayan en önemli kurumlarından biri olduğunu söyleyen AK Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru, "Basın bireylerin gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde etkili bir araçtır. Halkımızın sansürsüz ve objektif haber alması için bundan 104 yıl önce daha matbaaya ulaşmadan gazetelere uygulanan sansürün kaldırılması, gazetecilik kavramının vazgeçilmez unsurudur. Ülkelerin gelişiminde çok önemli bir yere sahip olan basının halkı bilgilendirme, eğitme ve kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri bulunmaktadır. Görevini, toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla yerine getiren özgür basın, yağmurda, çamurda, sıcakta, soğukta ve zaman zaman canını da tehlikeye atarak gerçekleştirdiği özverili çalışmaları sayesinde ülkemizde önemli bir konumda bulunmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın yayın kuruluşlarımızın ve basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutluyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: